Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italský salát

Hodnocení receptu je 4,0 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu a olivy nakrájíme na kousky. Zalijeme zálivkou z oleje a balsamica, dochutíme. Krok 2: Bohatě posypeme sýrem, necháme vychladit a podáváme.

Zveřejněno 20. 7. 2016

Poznámka autorky spagetka

Než mne napadnou zastánci "pravé italské kuchyně", že takto se v Itálii nevaří, tak uvádím, že recept už mám pár let z doby, kdy jsem v Itálii byla, salát máme moc rádi.

Patří tam sušená rajčata, ta mi došla, nahradila jsem je čerstvými

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italský salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PV1l

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italský salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PV1l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Sýrů typu parmazán je spousta, jen se musí jmenovat jinak než ten "pravý" parmazán Parmigiano Regiano. Tento název je totiž zapsanou ochranou známkou pro sýry z Parmy a okolí. A pokud se dělá úplně stejný sýr v jiném regionu Itálie, nesmí se jmenovat parmazán (Parmigiano). U nás se dá běžně koupit Parmigiano Regiano, Grana Padano, Gran Moravia (dělají Italové na Moravě a prodávají hlavně v Itálii). Rozdíly nepoznáte, tedy kromě rozdílů v ceně. My jsme si oblíbili podobné sýry Pecorino (Pecorino Romano, Pecorino Toscano), ty jsou vyráběné z ovčího mléka a jsou trochu pikantnější. Jako náhražka parmazánu se dá použít také litevský sýr Džiugas, který je u nás také často k dostání. Když píšu "u nás", myslím tím supermarkety Lidl, Kaufland, Albert, Tesco …, tam je běžně kupujeme.

Mi ten rcp přijde zvojtěný celý:-O
No, možná byla autorka v It. dááávno a trošku si už nepamatuje...;-)
Už ten poměr 1:1: pominu-li cenu, tak by to tedy byla síííla:-D ( a nepište mi, že ať si tam dám surovin podle sebe!)
Hlávkové zelí? A nebyl to spíše nějaký salát a spíše listový než hlávkový:-?
...a bohatě se sype sýrem fakt jen v Česku;-(

Sušené naložené paradajky, alebo čerstvé, ako máš na fotke?

Spagi, nespletla ses s náhražkou za mozzarellu (v Surovinách)? Gran Moravia jednak zcela jinak chutná (salát s ní bude podle mě jiný), ale hlavně je o dost dražší než mozzarella.;-)

cathleen: ano, sekla jsem se, omlouvám se
magdalenka: doplnila jsem to do receptu, fakt tam patřej sušená rajčata, ta mi došla, takže jsem dala čerstvá
Na blbiny casina nereaguju.:-D:-D

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
italský salát, italský listový salát, italske salaty, italský zeleninový salát, zálivky na listové saláty, zálivka na listový salát, italské zeleninové saláty, italský salát s mozzarelou, italské salámy, zálivka na listové saláty, pravý italský salát, italský salát s mozzarellou, italské zeleninové saláty veg., zalivka na italsky salat, listovy salat zalivka, recept na zálivku na listový salát, salát z italského salátu, saláty italské, listové saláty mám ráda recepty, top italske salaty

Suroviny:
rajče sušené v oleji, okurka salátová, zelí hlávkové, olivy černé, bazalka čerstvá, parmazán, olej olivový, ocet balsamiko, sůl, pepř, cukr

Přidat fotografie receptu