Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Světlý kváskový chléb

Domácí kváskový chléb vám již při pečení provoní celou kuchyni. Má křupavou kůrku a uvnitř je měkký a lahodný. Na přípravě není nic složitého, jen je třeba nechat dostatek času kvásku, aby chléb správně vykynul.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby kynutí

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 660 kJ /
2 070 kcal
Bílkoviny67,25 g
Tuky9,96 g
Vláknina36,18 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5,63 g
Sůl14,00 g
Sacharidy409,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených surovin umícháme rozkvas a necháme ho 12-14 hodin kynout. Krok 2: K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin (pokud použijeme vodu z vaření brambor, dáme soli jen 1,5 lžičky) a vymísíme těsto, které necháme asi 2 hodiny nakynout. Krok 3: Těsto na pomoučeném stole lehce propracujeme, zformujeme do bochníku a necháme v dobře pomoučené ošatce vykynout 2-3 hodiny. Krok 4: Vykynutý chleba z ošatky opatrně překlopíme na plech s fólií na pečení, ometeme přebytečnou mouku, dobře postříkáme vodou z rozprašovače, nařízneme a pečeme v troubě rozehřáté na 230 °C po dobu asi 45 minut.

TIP: Jak vyrobit vlastní kvásek

Zveřejněno 23. 7. 2016

Poznámka autorky cathleen

Další kynuté recepty najdete na stránkách Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Světlý kváskový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m9wA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Světlý kváskový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m9wA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Bayta: děkuju :-) je. Kváskový chleba je ten nejlepší na celém světě! :yes:

Výborný chléb <3

cathleen: je to dobré, vzhľadom k tomu, že stále experimentujem s rozkvasom, dobou kvasenia, pobytu cesta v mise aj pobytu cesta v ošatke...A dobu pobytu v chladničke som riskla, myslím, že ešte mohol ostať. Stále vonia, stále chutí chlieb náš každodenný. :-K

magdalenka: :O tak ten se ti moc povedl! :yes::yes:

Včera som piekla, do cesta som pridala rascu (kmín). Rozkvas iba 8 hodín, v mise cesto kyslo 3 hodiny, v ošatke iba 1 hodinu, potom šup ošatku v igelite do chladničky - nechcelo sa mi strážiť rúru o 22-ej...ráno po 12 hodinách som vyklopila na horúci plech a piekla. Výsledok výborný - pridávam foto.

Suprový, opět se mi povedl, mám radost, moc chutný se špaldovou moukou, moc jsem ji nepoužívala, ale po vyzkoušení jednoho receptu ji dávám skoro do každého chlebíku.:-K:yes:

Poraďte mi, kde seženu v Pardubicích žitný kvásek?

janatka: děkuju za krásnou fotku :-K

Zobrazit 2 starší odpovědi

Krásny ako vždy. :yes: Ale keď ho budem robiť ja, bude to postrádať tú hebkosť striedky <3 na prvý pohľad. Moja striedka bude ako rašpľa. :-(( Skúsim ho aj tak. Iv a tá špaldovka je aká? biela T630?

nigina: Heli, mám hladkou, ze mlýna;-)

Krásný chlebík :yes:

Tématické fráze:
kvaskovy chleb recept, recept na chleba, kváskový chléb, jak udělat rozkvas, kvaskový chleba recept, svetly chleb, jak vyrobit rozkvaš, rozkvas, světlý kváskový chléb, recept na kváskovy chléb, recept na kvaskovy chleba, recepty na kváskový chléb, chleba z kvásku, kvásek na světlý chléb, kváskový chleba, rozkvas na kváskový chléb recept, kváskománie, recept na svetly chleba, světlý chléb recept, chleba recept

Suroviny:
kvas žitný, mouka žitná chlebová, voda, brambory, mouka chlebová pšeničná, mouka špaldová hrubá, sůl, kmín drcený

Přidat fotografie receptu