Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úhoř na šalvěji

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 832 kJ /
1 872 kcal
Bílkoviny154,16 g
Tuky139,20 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,32 g
Sodík 322 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy0,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Úhoře staženého z kůže naporcujeme asi na 6 cm dlouhé dílky, osolíme, lehce opepříme a okmínujeme.
Spolu s plátky másla ho naskládáme do pekáčku a posypeme nadrobno nakrájenou šalvějí.
Pečeme v rozehřáté troubě asi 20 minut, jednou přitom kousky ryby otočíme. Krok 2: Upečené porce ryby vyjmeme z pekáčku a uložíme do tepla. Výpek zaprášíme moukou (asi 2 lžičky), rozmícháme, osmahneme, trochu podlijeme a provaříme. Šťávu dochutíme citrónem a vrátíme zpět kousky úhoře.

Zveřejněno 2. 8. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Úhoř na šalvěji

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vpQL

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Úhoř na šalvěji

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vpQL

Komentáře (3)

Děkuji :-K

:yes: V jednoduchosti je krása - skvělé. Hned bych si dala <3

<3:yes::yes:

Tématické fráze:
recept úhoř na másle, úhoř recepty, úhoř na másle, jak se připravuje úhoř, ryba na šalvěji, recept na uhore, úhoř recept, ryba se šalvějí, filé na šalvěji, ryby na šalvěji, úhoř na másle recept, recept úhoř na másle videorecept, uhor na másle a salvěji, uzený úhoř s rozmarýnem recept, priprava uhoře

Suroviny:
úhoř, máslo, mouka hladká, sůl, pepř, kmín drcený, šalvěj čerstvá, citron

Přidat fotografie receptu