Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pstruží závitky na rozmarýnové větvičce

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 456 kJ /
1 065 kcal
Bílkoviny108,48 g
Tuky68,78 g
Vláknina0,12 g
Cholesterol 459 mg
Sodík 312 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy2,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filety ze pstruha s kůží omyjeme, osušíme a za pomoci pinzety zbavíme zbytku kostí. Filety podélně rozřízneme a získáme šest proužků na závitky. Všechny zlehka osolíme, okořeníme citronovým pepřem a necháme malou chvilku odležet. Krok 2: Připravíme si mezitím dvě větvičky rozmarýnu (zbavené lístků), na které budeme závitky napichovat. Smícháme lžičku hladké mouky se lžičkou sušené hořčice a promícháme. Okořeněné proužky z filetů, pevně smotáme kůží ven, ale část ji bude i uvnitř a napíchneme na větvičku rozmarýnu. Lehce obalíme v moučné směsi a vložíme na pánev, ve které jsme si rozehřáli lžíci přepuštěného másla. Opékáme do zlatavé barvy. Krok 3: Servírujeme na rozmarýnové větvičce s bramboro-karotkovým pyré s česnekem, sypané petrželovou natí.

Zveřejněno 7. 8. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruží závitky na rozmarýnové větvičce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m9Yn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruží závitky na rozmarýnové větvičce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m9Yn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

:-K:-K:yes::yes:

Moc se mi závitky líbí, ale chci se zeptat - píšeš, že smotáme kůží dovnitř, to mi připadá divné a na fotce je kůže venku. To se asi chybička vloudila, ne ? ;-)

maris: Tak nějak opraveno ;-)

Tématické fráze:
závitky ze pstruha na jehle, pstruh recept, pstruzifylety se šunkou, grilovaný pstruží filet

Suroviny:
pstruh, ghee, mouka hladká, hořčice sušená, rozmarýn, pepř citronový, sůl

Přidat fotografie receptu