Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutý koláč od tetičky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

vevit

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 782 kJ /
3 055 kcal
Bílkoviny78,81 g
Tuky96,59 g
Vláknina17,20 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 360 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy459,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme kvásek z mouky, droždí, lžíce cukru a trošky vlahého mléka. Ideální teplota pro přípravu kynutého těsta je okolo 20°C. Všechny přísady vyjmeme včas z lednice, aby získaly pokojovou teplotu. Krok 2: Do mísy dáme mouku, špetku soli, cukr, vejce a připravený kvásek. V mléce rozpustíme tuk na pečení a postupně přiléváme a zaděláváme těsto. Dobře prohnětené těsto necháme pod utěrkou nakynout. Krok 3: Na vytřený plech tukem rozprostřeme rukama těsto a posypeme ovocem (rybíz). Posypeme připravenou skořicovou žmolenkou a 1 sáčkem vanilkového cukru (nedávám ho do žmolenky). Těsto již nepotíráme žádným vajíčkem. Krok 4: Pečeme asi 15 - 20 minut na 150°C v el. troubě.

Zveřejněno 8. 8. 2016

Poznámka autorky vevit

Těsto není vysoké. Je slabé. Strejda to tak miloval a my také.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutý koláč od tetičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zw7O

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutý koláč od tetičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zw7O

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

Koláč byl dobrý. Kynuté máme rádi, Jen žmolenku se skořicí jsem dělala poprvé a chutnala nám. :yes: +

Tématické fráze:
kynuté koláče, skoricova žmolenka, kynuty kolac, ovocný koláč kynutý slabý, recepty od tetičky, slabi kynuty kkolač, zmolenka na kynute kolace, koláče z lednice, koláče kynuté v lednice, kolac kynuty od lidušky, koláče kynuté v teplota v lednici, koláčky od tetičky, žmolenka na koláč, slabý kynutý koláč, slabe kynute koláče, slabý kynuty svestkovy kolac na plech

Suroviny:
mouka hladká, cukr, tuk, vejce, mléko, droždí, sůl, ovoce, cukr vanilkový, mouka hrubá, cukr písek, tuk, skořice mletá

Přidat fotografie receptu