Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rarášci s hříbky

Hodnocení receptu je 4,7 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min Plus uležení celou noc

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava, Plus uležení celou noc)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 597 kJ /
1 099 kcal
Bílkoviny99,75 g
Tuky40,06 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 445 mg
Sodík 574 mg
Sůl2,11 g
Sacharidy77,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Krok 2: V hlubší uzavíratelné nádobě důkladně promícháme vejce s worcesterem, olejem a Solamylem. Přidáme nakrájené maso, opět pořádně promícháme a dáme nejlépe přes noc uležet do lednice. Pokud nás tlačí čas, tak necháme odpočinout alespoň 1 hodinu. Krok 3: Na rozehřátém plátku másla pozvolna osmažíme očištěné a na drobnější kousky nakrájené hříbky. Po 10 minutách odstavíme ze sporáku a necháme vychladnout.
Poté je přidáme i se zbytkem tuku k masové směsi, osolíme, opepříme a promícháme. Krok 4: Do pánve s rozehřátým olejem klademe lžící hromádky, které vytvarujeme do placiček a pozvolna smažíme z každé strany 6 minut. Po osmažení je dáme na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk. Krok 5: Na talíři je posypeme nakrájenou petrželkou. Podáváme s pečivem, nebo s bramborovou kaší.

Zveřejněno 16. 8. 2016

Poznámka autorky Anna Kocikova

Vepřové můžeme nahradit kuřecím masem.

Česnek, cibuli ani žádné koření jsem nedávala. Chtěla jsem nechat vyniknout houbovou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rarášci s hříbky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wqkX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rarášci s hříbky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wqkX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

:yes::-)

ashgan: :-8:-K

:-K:-K:-)

Ivace64: Děkuji:-8:-K

Vypadá to moc dobře, Drahuš;-):yes::yes:

taky dobrý nápad:yes:

hosta: :-Kcathleen: :-K Děkuji:-8 Měla jsem hezký kousek masa a manžel přinesl krásné hříbky.Tak mi to nedalo a zkusila jsem tu"raráškovou klasiku"ochutit hříbkovými škvarečky.Bylo to dobré:yes:

Tématické fráze:
masovy rarasci, panenka rarasci, recept na rarasky, rarášci recept, houbovi rarášci, rarasci z kotlety, hribek smažení

Suroviny:
kýta vepřová, houba hřib, vejce, olej, omáčka worcesterová, solamyl, máslo, sůl, pepř mletý, olej, petrželka

Přidat fotografie receptu