Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní hovězí závitky na zeleninovém leču

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 449 kJ /
1 780 kcal
Bílkoviny22,48 g
Tuky162,58 g
Vláknina27,10 g
Cholesterol 385 mg
Sodík 6,55 g
Sůl16,31 g
Sacharidy46,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa kuchyňsky upravíme, jemně naklepeme a na krajích nařízneme.. Závitky potřeme hořčicí, posypeme uzenou paprikou. Na potřené hovězí maso poklademe kolečko jemné zauzené šunky, kousek špeku, čtvrtku vařeného vejce a proužek okurky. Zavineme závitek, který uchytíme po stranách párátky, opepříme a posypeme ještě trochu uzenou paprikou. Krok 2: Slaninu pokrájíme na malé kousky, orestujeme ji na oleji a přidáme zpěnit dvě až tři pokrájené cibule. Když cibule zhnědne, zalijeme ji trochou vývaru tak, aby se tmavá barva cibule pěkně rozložila a vydusíme na tuk.

Vložíme orestovat závitky. Necháme maso zatáhnout ze všech stran. Přidáme zeleninové lečo, promícháme s orestovanými závitky a nakonec podlijeme zbylým vývarem. Vložíme do předem vyhřáté trouby vydusit na cca 45 minut na 170 stupňů, abychom měli pěknou barvu omáčky - šťávy (někdy dávám do tlakového hrnce na cca 30 minut ). Krok 3: Když je maso měkké, necháme závitky jen tak - přírodně a podle chuti ještě osolíme a opepříme.

Jako přílohu podáváme rýži s uzenou paprikou a bylinkami.

Zveřejněno 16. 8. 2016

Poznámka autorky Ivace64

(tato vychytávka je podle TV prima - podle Zdenka Pohlreicha).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní hovězí závitky na zeleninovém leču

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zwn2

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní hovězí závitky na zeleninovém leču

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zwn2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Stačí pozrieť v obchode na etikety a označenie zeleninové lečo je tam. ;-) https://www.google.sk/search?q=zeleninov%C3%A9+le%... ;-)

magdalenka: :-D;-) Napadlo ma, že možno preto, aby sa to odlíšilo od leča s klobásou a pod. Ak je ton zeleninové, predpokladám, že tam nebude žiadna klobása.;-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Hledám recept na úpravu hovězího a narazila jsem na tento tvůj :-)
Prosím tě, co si představit pod pojmem "zeleninové lečo"? Znám jen klasické, jiné než z paprik a rajčat jsem nepotkala. A vidím, žes podle toho trochu upravila i název receptu...
(Ještě dodatek - lečo v té šťávě není vidět? Fotky máš nádherné, je vidět, jak ses zlepšila:yes::yes:)

casino: existuje aj nezeleninové lečo?

Zobrazit starší odpověď

Přesto, že už po několikáté recept upravuješ, doporučila bych ti použít formulaci, kterou uvedla MajaV - že se podlije jen několika lžícemi a nechá se odpařit NA tuk - ne že se vydusí tuk. Asi to je slovíčkaření, ale dost podstatné - a vše by bylo jasné:-)

Dala jsem si teď tu práci a snažila se najít restování na bujonu, zadala jsem si i ZP a jeho recepty, nepovedlo se mi to najít. Je fakt, že jsem našla recept z r.2011 přímo na topkách, kde autorka přidává rozmělněný bujon ale bez tekutiny!!!!
https://www.toprecepty.cz/recept/23164-cina-v-tort...
Takže souhlasím s Cathleeen, aby autorka uvedla link s videem ZP. Protože takto to také nechápu.

Ivace64: také by mě to zajímalo. Jen nechápu, proč bych kvůli tomu měla hledat na fb tvůj profil?:-O
Recept je tady na Topkách, tak ho tady, prosím, dovysvětli. a neposílej nás na fb.

Zobrazit starší odpověď

Nějak asi špatně rozumím tomu, jak se orestují ptáčky na cibuli, podlité bujonem rozmíchaným ve vodě:-O

cathleen: to bylo v průběhu loňského roku, jak vařil soboty, různě, hovězí masa, pak byla vepřová masa, pak byla další a další, mám to někde na settoboxu nahrané, průběžně mažeme, ale vím, že jsem si to tehdy napsala a dala na lednici na magnet. Zarazilo mne to, ale vyzkoušela jsem to, bujon jsem použila já, ale on měl vývar tmavý z kostí.:-)

Zobrazit 8 starších odpovědí

Tématické fráze:
hovězí závitky podle šéfkuchařů, hovězí na leču, hovezi s lecem, hovězí plátky na leču, hovezi maso na lecu, závitky s lečem, hovězí na na leču, hovězí závitky, hovězí v leču, hovězí maso v leču, pikantní hovězí na zelenině, zeleninové leco s hovězího masa, hovězí maso s lečem, lečo s hovězím masem, hovězí lečo, hovězí maso na zeleninové lecu, hovězí přední se zeleninovým lečem, hovězí s lečem, hovězí plátky s lečem, recepty.hovězí na leču

Suroviny:
hovězí zadní, slanina váhalova, lečo, vejce, okurky sterilované, šunka zauzená, špek, pepř barevný mletý, paprika sušená uzená, sůl, hořčice dijonská, cibule, vývar

Přidat fotografie receptu