Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vnoučkův chleba – kváskový

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 046 kJ /
2 640 kcal
Bílkoviny91,63 g
Tuky25,65 g
Vláknina45,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,51 g
Sůl16,00 g
Sacharidy487,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: (potřebných 200 g kvásku získáme smícháním 20 g kvásku, 90 g vody a 90 g žitné chlebové mouky, které necháme asi 12 hodin vykvasit – záleží na teplotě okolí)

Vykvašený kvásek a všechny další suroviny vložíme do formy pekárny a použijeme program Těsto. Krok 2: Po 2. hlazení (promíchání mezi 2. a 3. kynutím) pekárnu vypneme, těsto necháme nakynout do jeho obvyklého objemu (trvá to asi 60-120 minut – v létě pokyne těsto rychleji, než v zimě) a pak zapneme program Pečení. Krok 3: Upečený vyklopíme z formy a necháme schládnout na mřížce.

Zveřejněno 17. 8. 2016

Poznámka autorky cathleen

Jeden z nemnoha kváskových chlebů, které občas peču v pekárně :))

Zdroj: Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vnoučkův chleba – kváskový

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BY8o

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vnoučkův chleba – kváskový

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BY8o

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Moc šikovný recept, když není tolik času sledovat těsto a věnovat se pouze pečení :yes::yes:. Chutnal i kolegyním v práci :-).

zizala: to mě moc těší <3 děkuji :-K

<3:yes :yes:

Tématické fráze:
seminkovy kvaskovy chleba, recept na kváskový chléb, kvaskovy chleba pekarnomanie, špaldový kváskový chléb

Suroviny:
kvásek, voda, mouka chlebová pšeničná, mouka špaldová hrubá, mouka hladká, olej, sůl, kmín celý, otruby

Přidat fotografie receptu