Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 046 kJ / 2 640 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,63 g |
Tuky | 25,65 g |
Vláknina | 45,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,51 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 487,83 g |
Postup přípravy
Vykvašený kvásek a všechny další suroviny vložíme do formy pekárny a použijeme program Těsto. Krok 2: Po 2. hlazení (promíchání mezi 2. a 3. kynutím) pekárnu vypneme, těsto necháme nakynout do jeho obvyklého objemu (trvá to asi 60-120 minut – v létě pokyne těsto rychleji, než v zimě) a pak zapneme program Pečení. Krok 3: Upečený vyklopíme z formy a necháme schládnout na mřížce.
Zveřejněno 17. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vnoučkův chleba – kváskový
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BY8o
Moje poznámka
Vnoučkův chleba – kváskový
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BY8o
Nejnovější recepty
Kořeněné cukroví
Přidáno před 52 minutami
Vánoční stromečky
Přidáno před 2 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 3 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 6 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 6 hodinami
Roláda Alžírská káva (světlá)
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 1 hodinou
Masové koule v kari omáčce
ricci před 2 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 2 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 3 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 16 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 18 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 18 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 18 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 18 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 19 hodinami
Tématické fráze:
seminkovy kvaskovy chleba,
recept na kváskový chléb,
kvaskovy chleba pekarnomanie,
špaldový kváskový chléb
Suroviny:
kvásek,
voda,
mouka chlebová pšeničná,
mouka špaldová hrubá,
mouka hladká,
olej,
sůl,
kmín celý,
otruby
Komentáře (3)