Cuketa Bezděk
Zeleninové směsi s cuketou nabízejí nepřeberné množství možností - stačí mírně pozměnit množství nebo druh použité zeleniny a pokrm bude pokaždé jiný. Cuketa Bezděk je dušená s rajským protlakem a nakrájenou uzeninou a na závěr zjemněná smetanou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 731 kJ / 1 848 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,18 g |
Tuky | 155,57 g |
Vláknina | 14,20 g |
Cholesterol | 450 mg |
Sodík | 3,36 g |
Sůl | 8,25 g |
Sacharidy | 41,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Starší větší cukety oloupeme (pokud je třeba, vydlabeme semena) a nastrouháme nahrubo. Dáme je do hrnce, přilijeme asi 2 lžíce vody a chvilku podusíme. Pak přebytečnou tekutinu slijeme.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Uzeninu nakrájíme na kostičky.
Krok 3: Na rozehřátý olej vhodíme cibuli, když zesklovatí, zasypeme ji paprikou a přidáme uzeninu. Lehce ji opečeme, přidáme připravenou cuketu a rajský protlak. Osolíme, opepříme a podusíme. Nakonec zalijeme smetanou, ještě necháme přejít varem a vypneme.
Krok 4: Podáváme s chlebem.
Zveřejněno 19. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cuketa Bezděk
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7BnB
Moje poznámka
Cuketa Bezděk
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7BnB
Nejnovější recepty
Dušené hovězí kostky se zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
Linecká srdíčka II
Přidáno před 14 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 14 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 17 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 18 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí pikantní směs
Jan Nemec před 35 minutami
Borůvkové muffiny
tara23 před 1 hodinou
Minutkové kuřecí nudličky
tara23 před 1 hodinou
Čínské smažené nudle s kuřecím masem
Adrii před 1 hodinou
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 2 hodinami
Kapustový prejt
magdalenka před 3 hodinami
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 3 hodinami
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 5 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 12 hodinami
Tématické fráze:
cuketový bezděk,
jany štěpánkové cuketové recepty,
recepty z cukety,
recepty cuketa,
recepty na cukety jana štěpánková,
cuketa recept,
cuketa,
dobré recepty na cuketu,
cuketa recepty,
jana štěpánková cuketová kuchařka,
cukety recept,
cuketa jana stepankova,
cuketa bezdek podle jany stepankove,
recepty cuketa jana stepankova,
co ze starsi cuketou recepty,
bezděk podle jany štěpánkové,
recept s cuketou,
recept, cuketa bezděk, jana štěpánková,
cuketová kuchařka jany štěpánkové,
co dobrého z cukety
Suroviny:
cuketa,
uzenina,
cibule,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
protlak rajčatový,
smetana ke šlehání,
olej,
voda
Komentáře (20)