Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karbanátky - extra lehké

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

ZdenickaDenis ZdenickaDenis

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 428 kJ /
819 kcal
Bílkoviny31,06 g
Tuky12,31 g
Vláknina22,60 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 1,37 g
Sůl3,22 g
Sacharidy139,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve vezmeme rohlíky, namočíme je do vody a počkáme až se vodou nasáknou (někdo používá i mléko, mně se osvědčila voda). Mezitím do mísy připravíme mleté maso. Krok 2: Vezmeme cibuli a nakrájíme jí na drobno. Přidáme ji do mísy k masu. Poté vezmeme česnek a prolisujeme ho taktéž do mísy s masem. Přidáme jedno celé vejce. Krok 3: Vezmeme namočené rohlíky, ''vyždímáme'' z nich stlačením vodu a přidáme je do mísy s masem.
Až budeme mít maso, rohlíky, cibuli a česnek v míse, tak vše osolíme, opepříme, přidáme majoránku.
Dle chuti můžeme přidat mletou papriku, je jedno zda sladkou či pálivou. Já přidávám i trošku chilli koření a česnek koření. Až vše okořeníme, důkladně vše rukama promačkáme. Krok 4: Z hotové směsi vytvarujeme karbanátky. Já raději dělám menší. Karbanátky obalíme pouze ve strouhance. V pánvičce mezitím rozpálíme olej. Dáváme tolik oleje, aby karbanátky byly alespoň do půlky potopené. Až se olej rozpálí, začneme smažit. Krok 5: Vysmažené karbanátky podáváme s bramborovou kaší a okurkovým salátem.

Zveřejněno 19. 8. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karbanátky - extra lehké

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j9v4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karbanátky - extra lehké

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j9v4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Dělám karbanátky podobně,ale naučila jsem se je dávat na plech s pečícím papírem a dát do trouby,nechám je tak 10minut péci a pak obrátím.Připadá mi to lepší,pustí tuk z masa,takže je už jinak nedělám,na pánvi nasajou další tuk.Někdy zkuste a další výhoda je,že u nich nemusím stát.;-):yes:

Simona Skolakova: Děkuji. Určitě někdy vyzkouším :-) :yes:

Tématické fráze:
lehké karbanátky, letní karbanátky, recept na lehké karbanátky, karbenátky recepty z mletého masa, lehké karbanátky recept, recept na lehký karbanátky, lehke karbenatky, karbanátky lehke, z mletého masa karbanátky lehké, lehke karbanátek, letní karbenatky, lehky karbanatky, recept na rybí karbnátky, lehky recept na karbanátky, karbanátky na míse, lehké letní karbnátky, karbanatky obalene pouze ve strouhance, odlehcene karbanatky, lehčí karbanátky, lehke masove karbanatky

Suroviny:
rohlík, vejce, cibule, česnek, strouhanka, olej, majoránka, sůl, pepř, chilli

Přidat fotografie receptu