Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ražení kaiserek (raženek)

Hodnocení receptu je 4,3 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na potřebný počet malých dílků a z každého uděláme bulečku. Krok 2: Po kratším nakynutí (5-10 minut) každou bulku omoučíme, zploštíme a narazíme raznicí.
Naraženou stranou kaiserky (raženky) uložíme na plech s pečícím papírem - vzhůru nohama a necháme nakynout. Krok 3: Chvíli před koncem kynutí raženky opatrně obrátíme, necháme dokynout, pak postříkáme vodou nebo potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě. Krok 4: - bulečky na raženky a kaiserky děláme raději menší, aby pří naražení těsto "nevytékalo" bokem kolem raznice
- jejich povrch by před naražením měl být omoučený, aby se nelepily na raznici a při kynutí se pak nepřilepily k plechu
- není třeba razit těsto až k podložce, ale slabý otisk raznicí se při pečení rád ztrácí
- už ve starých pekárnách pekaři raženky (kaiserky) při kynutí obraceli vzhůru nohama, ale u domácího pečení je někteří nechávají kynout normálně a raženky (kaiserky) mívají docela pěkné

Zveřejněno 24. 8. 2016

Poznámka autorky cathleen

Stále dostávám dotazy okolo ražení drobného pečiva - přidávám tedy postup do Zdobení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ražení kaiserek (raženek)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RV5V

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ražení kaiserek (raženek)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RV5V

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

:yes::yes:

:-K:-K:yes::yes:

Ivace64, mika59: díky, holky, snad vám to k něčemu bude;-)

tvoje rady sú skvelé...budem sa snažiť si zapamätať, lebo tvoje výrobky sú krásne vždy.

magdalenka: děkuju <3

Tématické fráze:
peceni kaiserek, domácí pečení kaiserek, pečení raženek, zdobeni kaiserek, raznice raženka, kynute testo raženky, domácí raženky bez kynutí, jak děláme razenky, recept raženka, ražení, raznic na ražení koláčů, raznice pro pekaře, ražení pečiva, razenky recepty

Suroviny:
těsto kynuté

Přidat fotografie receptu