Postup přípravy
Krok 1: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na potřebný počet malých dílků a z každého uděláme bulečku.
Krok 2: Po kratším nakynutí (5-10 minut) každou bulku omoučíme, zploštíme a narazíme raznicí.
Naraženou stranou kaiserky (raženky) uložíme na plech s pečícím papírem - vzhůru nohama a necháme nakynout. Krok 3: Chvíli před koncem kynutí raženky opatrně obrátíme, necháme dokynout, pak postříkáme vodou nebo potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě. Krok 4: - bulečky na raženky a kaiserky děláme raději menší, aby pří naražení těsto "nevytékalo" bokem kolem raznice
- jejich povrch by před naražením měl být omoučený, aby se nelepily na raznici a při kynutí se pak nepřilepily k plechu
- není třeba razit těsto až k podložce, ale slabý otisk raznicí se při pečení rád ztrácí
- už ve starých pekárnách pekaři raženky (kaiserky) při kynutí obraceli vzhůru nohama, ale u domácího pečení je někteří nechávají kynout normálně a raženky (kaiserky) mívají docela pěkné
Naraženou stranou kaiserky (raženky) uložíme na plech s pečícím papírem - vzhůru nohama a necháme nakynout. Krok 3: Chvíli před koncem kynutí raženky opatrně obrátíme, necháme dokynout, pak postříkáme vodou nebo potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě. Krok 4: - bulečky na raženky a kaiserky děláme raději menší, aby pří naražení těsto "nevytékalo" bokem kolem raznice
- jejich povrch by před naražením měl být omoučený, aby se nelepily na raznici a při kynutí se pak nepřilepily k plechu
- není třeba razit těsto až k podložce, ale slabý otisk raznicí se při pečení rád ztrácí
- už ve starých pekárnách pekaři raženky (kaiserky) při kynutí obraceli vzhůru nohama, ale u domácího pečení je někteří nechávají kynout normálně a raženky (kaiserky) mívají docela pěkné
Zveřejněno 24. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ražení kaiserek (raženek)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RV5V
Moje poznámka
Ražení kaiserek (raženek)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RV5V
Nejnovější recepty
Vánoční stromečky
Přidáno před 50 minutami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 1 hodinou
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 4 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 4 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 13 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Masové koule v kari omáčce
ricci před 24 minutami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 27 minutami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 1 hodinou
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 15 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 16 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 16 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 16 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 16 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 17 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 17 hodinami
Tématické fráze:
peceni kaiserek,
domácí pečení kaiserek,
pečení raženek,
zdobeni kaiserek,
raznice raženka,
kynute testo raženky,
domácí raženky bez kynutí,
jak děláme razenky,
recept raženka,
ražení,
raznic na ražení koláčů,
raznice pro pekaře,
ražení pečiva,
razenky recepty
Suroviny:
těsto kynuté
Komentáře (5)