Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Oatgurt

Veganství je životní styl a způsob stravování, který v posledních letech získává stále větší oblibu. Rostlinná strava totiž přináší mnoho výhod - nejen pro vaše zdraví. Nejoblíbenější pak jsou rostlinná mléka a jogurty.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Náročný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min Bez doby namáčení a kvašení

10 min (10 min příprava, Bez doby namáčení a kvašení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 259 kJ /
1 018 kcal
Bílkoviny33,00 g
Tuky17,00 g
Vláknina26,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy170,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ovesné vločky namočíme přes noc do filtrované vody. Ráno je i s namáčecí vodou rozmixujeme na hladkou kaši. Přelijeme do pečlivě umyté porcelánové nebo skleněné misky, přikryjeme ubrouskem a necháme na teplém místě kvasit. Krok 2: Každých 12 hodin promícháme, nejlépe čistou dřevěnou vařečkou. Pokud je směs příliš hustá, doředíme ji troškou filtrované vody. Jogurt bude pracovat a kysat, obvykle je hotový za 2-3 dny. Krok 3: Záleží na okolní teplotě a také na tom, jak hodně kyselý ho chceme. Když dosáhneme požadovaného stupně kyselosti, přendáme jogurt do uzavíratelné nádoby a uchováváme v lednici. Krok 4: Spotřebujeme do tří dní.

TIP: Ovesné vločky v sladké kuchyni

Zveřejněno 25. 8. 2016

Poznámka autorky petram

Kvašení potravin se stále tak nějak podvědomě bojím, takže mi trvalo víc jak rok, než jsem se odhodlala tento jogurt vyzkoušet. Stále jsem nevěřila, že to bude fungovat. Nakonec se ukázalo, že je to vlastně opravdu jednoduché. První den jsem si dala jen pár lžiček, nějak jsem mu nevěřila. Druhý den jsem najednou snědla celou misku, jak mi zachutnal. Od té doby vyrábím oatgurt téměř každý týden.

Pokud chcete jogurt extra jemný, můžete ho připravit hodně hustý a těsně před podáváním ho rozředit trochou rostlinného mléka.

Pokud použijete jemné ovesné vločky, je možné je rozmixovat asi hodinu po namočení.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Oatgurt

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j9Oy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Oatgurt

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j9Oy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Milá Petro, jogurt už dělám pravidelně, ale fotku přidávám až dnes, i když se mi moc nepovedla, když tak ji smázni:-). Jogurt je moc dobrý :yes:, vždy když už mám jen zbytek , tak si připravím další várku.
Jen si dělám trochu hustější. Moc děkuji za recept :-K

mysulka: Jé, to mám radost :) Moc děkuji za fotku a za vyzkoušení receptu. :-K

Měla jsem docela problémy se žaludkem a s trávením. Asi před 1/4 rokem mi tento recept poradila kamarádka. Jim ho 2x denně 1 čajový hrnek. Do hrnku, tak půl hodiny před jídlem, si pridavam ještě lžičku Chia seminek a 1lzici javoroveho siprupu, pro lepší chut. Problémy jsou pryč. Dělám jej z 1/2kg vloček naráz, klidně i 3x týdne. Je fact super.:yes:

Velmi zajímavý recept, který rozhodně vyzkouším! :yes:

:-O to musím vyzkoušet :yes::yes:

Tak to je bombááááá!!! taky zrealizuji!! :-O

Určitě zrealizuju :yes::yes:

To se mi líbí ;-):yes:

Vďaka, Peťka, si skvelá!!!

díky za recept :-K už nějakou chvíli chci tento ''jogurt'' vyzkoušet, ale pořád jsem se neodhodlala :-)

zizalka: To nic, já sbírala odvahu snad rok. A jak jsem psala v receptu, první seznamování se bylo víc než stydlivé :)

Tématické fráze:
kvasene ovesne vlocky, domaci ovesny jogurt, jogurt z ovesných vloček mysulka

Suroviny:
vločky ovesné,

Přidat fotografie receptu