Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečený bramborák

Základ z klasických voňavých bramboráků s přídavkem vajec, šunky a dalších i ostřejších pochutin. To vše se zapečením dokřupava pod grilem stane luxusní večeří i pro pořádného jedlíka. Zvláště pak pro milovníka pikantních jídel.

Hodnocení receptu je 5,0 (66×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 332 kJ /
318 kcal
Bílkoviny14,94 g
Tuky8,19 g
Vláknina6,34 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 290 mg
Sůl0,51 g
Sacharidy44,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory nastrouháme na hrubším struhadle. Cibulku nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme. Všechny suroviny smícháme a vytvoříme těstíčko. Smažíme větší placky z obou stran. Krok 2: Po usmažení položíme placky na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Rajče a chilli papričky nakrájíme na kolečka. Krok 3: Bramboráky přeložíme do zapékací misky a obložíme šunkou a slaninou do kola. Doprostřed klepneme vejce. Nahoru položíme rajče a chilli. Krok 4: Zapneme troubu s grilem. Placky posypeme sýrem a zapečeme krátce pod vyhřátým grilem. Šunka musí být křupavá a vejce polotekutá. Ihned podáváme.

TIP: Jak na bramboráky

Zveřejněno 27. 8. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený bramborák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yvMn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečený bramborák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yvMn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Zajímavý nápad, to musí chutnat výborně :yes:

:-)<3:yes::yes::-K

rejt9: děkuji za přidanou fotku.:-K

rejt9: To mně moc těší a děkuji i za pěknou fotku ..:-K:-K

Dnes vyzkoušeno, chutnalo všem.
Vřele doporučuji :yes:

Dievcata vcera som robila tuto zemiakovu placku,a je fakt dobra.Mam to bez paradajok,ale nabuduca vyskusam aj s bylinkami.Foto prilozene.Odporucam,je to mnam,a rychlo.Vcera som 1x pouzila novy gril,tak trosku sa sunka spiekla,ale na chuti to neubralo.:yes::yes::yes::-K:-K

popoluska340: Jsem ráda, že jsi vyzkoušela, ;-) A děkuji za krásnou fotečku a pěkný komentář.:-K:-K

Děkuji Vám všem ;-):-K

Jiří Žilavý 29. 8. 2016 00:47
Moc pěkné. Zřejmě si pochutnám.

moc pěkné:-K:yes:

Ty jsi holt kouzelík :-) :yes:<3

Takuto placku si robievam,ale nie zapecenu s dobrotami.Ukladam a co najskor vyskusam.Posielam bodik.:yes::yes::yes:

Něco podobného dělám, ale zapékám na pánvi pod pokličkou :yes::yes:

Mňam:-KTaké dělávám podobně na pánvi,jako myšulka.Ale tam se vejdou jen 2 porce:-)

Tématické fráze:
zapečený bramborák, zapecene bramboraky, zapečený bramborák z trouby, zapékaný bramborák, bramborak, zapečený bramborák na plech, zapeceny bramboráky, zapékané bramboráky, zapečené bramboracky, bramboráky zapečený, bramborák zapečený, bramborák zapečeni v troubě, recept na zapeceny bramborak, zapečený bramborák v troubě, zapékaný bramboráky, recept zapečeny bramborák, uapeceny bramborak, zapečný bramboráky, bramborák s chilli, zapečený bramboracky

Suroviny:
brambory, vejce, česnek, cibulka jarní, strouhanka, mouka hladká, kmín celý, pepř mletý, majoránka, sůl, olej, šunka, slanina, vejce, rajče, chilli paprika čerstvá zelená, sýr strouhaný

Přidat fotografie receptu