Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilované kuře (pečené ze stojánku)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Avynka Avynka

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 5-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 113 kJ /
744 kcal
Bílkoviny0,70 g
Tuky82,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 2 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuře pořádně omyjeme, dočistíme, osušíme a pořádně prosolíme - zezhora i zevnitř.
Necháme uležet dle možností (klidně i přes noc) Krok 2: Stojánek na kuře (já mám keramický) opláchneme studenou vodou a kuřátko na něj pěkně posadíme tak, aby nám při pečení nespadlo.
Do spodní části stojánku nalijeme tak necelou deci vody a dáme do vyhřáté trouby (já dávám na dno trouby) a pečeme na 180 stupňů cca 60-80 minut dle výkonu trouby. Pozor, ať kuře nevysušíte ! Krok 3: Během pečení tak 5x celé kuře potřeme směsí rozpuštěného másla a soli (můžeme přidat i jiné koření nebo papriku - ale pak pozor, ať se nespálí).
Trošku másla se solí ještě necháme v hrnečku a nyní bohatě potíráme kuřátko šťávou, která se nám tvoří na dně stojánku. Posledních 20 minut před dopečením znovu potíráme zbylým máslem se solí. Krok 4: Upečené, ale nevysušené kuře velmi opatrně stáhneme ze stojánku, naporcujeme a podáváme samotné nebo s různými obměnami brambor či s pečivem.

Zveřejněno 27. 8. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilované kuře (pečené ze stojánku)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KVmx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilované kuře (pečené ze stojánku)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KVmx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

Kuře jsem pekla na stojánku k tomu určeném. Bylo moc dobré a na plechovku bych ho nikdy neposadila a pekla..Přidala jsem fotku.

Lucca Witto: Odpovídám až po dvou letech :-8 .... omlouvám se ....:-K
O pečení v bábovkové formě jsem taky slyšela a funguje to určitě stejně, jen ty záhyby bábovky pak umývat prý nikdo nechce :-Q.
A s tím plechovkovým pivem .... To se taky divím, že to lidi dělají :-//, že je to nenapadne, že to může pouštět kdovíco do toho masa a že to může být i pěkně nebezpečné ;-( :-//

Lucca Witto 6. 8. 2017 06:34
.Dobrý den,. recept je vynikající, jelikož nemám stojánek tak formu od bábovky do středu dám sklenici od piva a nasadím.pak už pokračuji . Nejvíce, mě v některých receptů zaráží, že doporučuji plechovku od piva. Je silně toxická a v žáru se lak a barva vstřebává do kuřete.........:-)

Tématické fráze:
stojánek na pečení kuřete, stojánek na grilování kuřete, stojánek na kuře, stojánek na grilované kuře, stojanek na grilování kuřat, trn na kure, kuře pečené na trnu, pečené kuře na trnu, keramicky stojanek na kure, kuře na sklenici, kure na trnu, grilované kuře v troubě, lák na grilované kuře, stojánek na grilování kuřete v troubě, stojánek na grilování kuřete v troubě, stojánek na pečené kuře, grilovací stojánek na kuře, pečeni kuřete na stojanu, pečené kuře na sklenice, trn na pečení kuřete

Suroviny:
kuře, sůl, máslo

Přidat fotografie receptu