Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Porchetta

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aachje aachje

Náročný

Doba přípravy 300 min Doba přípravy: 300 min

300 min (300 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 671 kJ /
6 614 kcal
Bílkoviny294,20 g
Tuky594,28 g
Vláknina9,80 g
Cholesterol 920 mg
Sodík 1,19 g
Sůl2,00 g
Sacharidy21,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso z obou stran potreme soli smichanou s olivovym olejem a polozime stranou kuzi dolu.
Cesnek rozetreme, bylinky nasekame, namazeme smesi maso (vnitrek rolady) a opeprime. Maso srolujeme, aby na povrchu zustala jen kuze, okminujeme a svazeme provazkem. Krok 2: Polozime v pekacku na mrizku, maso se nema macet v tekutine. Da se pouzit i mrkev vcelku. Ve vyhrate troube na 130 °C peceme 2 hodiny, pote dalsi 2 hod na 160 °C prikryte a ke konci odkryte pul hodinky na 180 °C. Krok 3: Po upeceni nechame maso alespon 10 minut odlezet. Podava se v bagete s rucolou a parmesanem, nam ale chutna s horcici, okurkou a cerstvou cibuli.

Zveřejněno 29. 8. 2016

Poznámka autorky aachje

Original receptu pouziva do naplne fenyklove chmyri a stonky, ja to v Italii takto zkusila a to jedine jsem z masa vydloubavala. Da se take k peceni pridat na vetsi kusy nasekana cibule, cesnek a jina zelenina a podavat maso teple s jakoukoli prilohou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Porchetta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vpR5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Porchetta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vpR5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Porchetta provoní celý byt...nemusí být bůček, klidně plecko. Rozmarýn, fenyklová semínka, česnek, okořenit, zamotat do fólie a nechat odležet a POMALU péct...Přidávám foto.

Tématické fráze:
vepřová porchetta, porketa, porketa recept, porscheta, porhetta v troube, - porketa, vepřová porketa, porchetta podle, poncheta, porketa recepty, porschetta, recepty - porketta, prochetta z bučku, porsheta, vepřový bůček recepty, porchetta+recept, porchtta, jak se dela porcheta, trouby recepty, porschetta plněná

Suroviny:
bůček vepřový, česnek, bouquet garni, pepř mletý, kmín drcený, olej olivový, sůl

Přidat fotografie receptu