Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčata

Nejlépe chutnají rajčata domácí, vyzrálá na sluníčku. Pokud jich máte hodně a milujete pizzu, připravte si na ní vlastní konzervovaná rajčata, stačí je oloupat, naskládat do sklenice a sterilovat.

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sannajune

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Spařená rajčata oloupeme. Potom je pokrájíme a šťávu scedíme. Krok 2: Scezená rajčata mírně osolíme, napěchujeme do sklenic a zavaříme. Můžeme přidat pokrájený česnek nebo bazalku. Krok 3: Šťávu svaříme, přisolíme, nalijeme do sklenic a také zavaříme. Krok 4: Rajčata sterilujeme při teplotě 100 °C zhruba 40 minut. Necháme vychladnout a po 24 hodinách, maximálně však 48 hodinách celý postup sterilace zopakujeme.

TIP: Co s přebytky rajčat?

Zveřejněno 30. 8. 2016

Poznámka autorky sannajune

Svařenou rajčatovou šťávou také můžete zalít rajčata ve sklenicích, budou chutnější.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčata

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VVoX

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčata

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VVoX

Marie

Tématické fráze:
rajčata recepty, recepty rajčata, recepty z rajčat, sparena rajcata, recepty na rajcata, rajcata recept, jak spařit rajčata, recept na rajčata, recept rajčata, rajče recepty, recepty s rajčat, rajčata, rajčata v receptech, top recepty-rajcata, top recepty rajcata, spaření rajčat, zaváříme rajčata, top recepty z rajčat, rajcata-recepty, rajčata v recept

Suroviny:
rajče, sůl

Přidat fotografie receptu