Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí loirských lodníků

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 563 kJ /
1 330 kcal
Bílkoviny21,56 g
Tuky69,20 g
Vláknina90,00 g
Cholesterol 204 mg
Sodík 122 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy135,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme na půlkolečka a vrstvu jí položíme do silného litinového hrnce.
Na cibuli rozložíme silnější plátky osoleného a opepřeného masa. Krok 2: Tato dvě vrstvy ještě zopakujeme - na maso přijde opět cibule, na ni další maso a končíme cibulí.
Zalijeme vodou, přidáme větší polovinu másla, hrnec zakryjeme a dáme na vařič pomalu dusit - aspoň 3 hodiny. Krok 3: Pak ochutíme balsamicovým octem, přidáme ještě zbytek másla a na kostičky nakrájené okurky.
Podáváme s rýží.

Zveřejněno 1. 9. 2016

Poznámka autorky cathleen

Recept z knihy Francouzská kuchyně, malinko upravený. Určitě by se hodil pro pomalý hrnec.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí loirských lodníků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m9NG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí loirských lodníků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m9NG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Parádní recept, jednoduché a určitě výborné chuti:-K:yes::yes:

Mňam :yes::yes:

hmm... tohle bych viděla jako ideální pro noční pečení <3

V jednoduchosti je krása i chuť <3:yes:

Asi máme stejnou kuchařku;-):-). Lodníci věděli, jak uvařit jednoduše a při tom výborně<3:yes:

maris: dostala jsem ji letos od kamarádky - už starou, vypadávají z ní listy, ale pořád dobrá. Autorka píše, že spousta receptů pochází z až středověké kuchyně, tenhle byl jeden z nich;-)

Tématické fráze:
bifteky loirských lodníků, biftek loirských lodníků, hovězí podle lodníků, bifteky loiarskych lodniku, biftek lodníkú, hovězí zadní recepty, hovězí rose, biftek lodník

Suroviny:
cibule, máslo, sůl, pepř, okurky sterilované, voda, ocet

Přidat fotografie receptu