Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 410 kJ / 98 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,24 g |
Tuky | 0,89 g |
Vláknina | 8,34 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 13 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 17,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Listy révy spaříme vroucí vodou (ztmavnou) a necháme okapat.
Rýži osolíme, zalijeme vodou a předvaříme asi 10 minut.
Scedíme přebytečnou vodu, rýži ochutíme nakrájenou cibulkou a cibulí, pepřem a nasekanými bylinkami. Krok 2: Na dlaň položíme list révy žilnatinou nahoru a stopkou od sebe, odstraníme stopku, na kraj dáme trochu rýže.
Překlopíme kraje přes náplň a směrem od sebe vytvoříme závitek. Já jsem se zavinováním zpočátku trošku zápasila, na Youtube určitě najdete nějaké hezké video, jak se listy zamotávají, já jsem neměla přístup k netu. Krok 3: Do hrnce nalijeme trochu oleje, závitky klademe těsně k sobě. Po naplnění na závitky vymačkáme šťávu z 1 citronu, dolijeme vodou, aby byly závitky téměř zakryté, zatížíme talířem a dusíme na mírném plameni 20-30 minut.
Podáváme v pokojové teplotě s jogurtovým dresinkem a případně pečivem.
Rýži osolíme, zalijeme vodou a předvaříme asi 10 minut.
Scedíme přebytečnou vodu, rýži ochutíme nakrájenou cibulkou a cibulí, pepřem a nasekanými bylinkami. Krok 2: Na dlaň položíme list révy žilnatinou nahoru a stopkou od sebe, odstraníme stopku, na kraj dáme trochu rýže.
Překlopíme kraje přes náplň a směrem od sebe vytvoříme závitek. Já jsem se zavinováním zpočátku trošku zápasila, na Youtube určitě najdete nějaké hezké video, jak se listy zamotávají, já jsem neměla přístup k netu. Krok 3: Do hrnce nalijeme trochu oleje, závitky klademe těsně k sobě. Po naplnění na závitky vymačkáme šťávu z 1 citronu, dolijeme vodou, aby byly závitky téměř zakryté, zatížíme talířem a dusíme na mírném plameni 20-30 minut.
Podáváme v pokojové teplotě s jogurtovým dresinkem a případně pečivem.
Zveřejněno 6. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dolmades, jak je dělám já
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EVQY
Moje poznámka
Dolmades, jak je dělám já
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EVQY
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 37 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 14 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 35 minutami
Plněné ořechy
Handour před 45 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Tématické fráze:
dolmates recept,
bezmasé recepty,
řecký dolmades fotografie,
dolmados,
dolmados recepty,
domades,
domades recept,
recept dolmades závitky vinné listy,
recept na recke dolmades
Suroviny:
cibule,
cibulka,
koření oregáno,
pepř,
olej olivový,
citron,
jogurt řecký
Komentáře (3)