Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Frappé

Hodnocení receptu je 4,9 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Aidina

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 479 kJ /
354 kcal
Bílkoviny17,00 g
Tuky7,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 200 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy54,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny v prvním odstavci vložíme do mixéru a mixujeme cca 2 min. Krok 2: Poté lijeme do připravených skleniček, můžeme dodat zmrzlinu, šlehačku, ozdobit skořicí, prostě co hrdlo ráčí.

Zveřejněno 19. 5. 2009

Poznámka autora Aidina

Ve vlahém podvečeru po parném dni, neznám nic lepšího, než se posadit na balkon s výborným pitím.

Tento recept jsem získala z minikuchařky, která byla přiložena k mému novému robotu od Moulinex.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Frappé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8qgl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Frappé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8qgl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

jiz jsem to psala i jinde :
dobry vecer .... chci se podelit o tom jak vziklo toto uzasne piti... 1957 ,veletrh v Soluni (Recko) ,
Vytvoření frappé kávy byl náhodný. do té doby se pila instantní káva jen telá. Během mezinárodního veletrhu v Soluni v roce 1957, zástupce švýcarské firmy Nestlé v Řecku Yannis Dritsas představil nový produkt pro děti, čokoládový nápoj krátce smíchání s mlékem a v šejkru. Vakondios Dimitrios zaměstnanec v Nescafé si o přestávce v průběhu výstavy chtěl vypit kávu, ale protože spěchal,neměl čas si uvařit vodu, přišel na nápad použít šejkr, a kávu si udělat se studenou vodou. Dal kávu, cukr a vodu,do šejkru a první frapičko bylo na světě-první káva v historii frappé. Po letech řekl pán Vakondios Dimitrios že si nemohl uvědomit, že tak jednoduchý a náhodný nápad , bude jeden z nejpopulárnějších nápojů v Řecku.....

Osobně když nemám šějkr, tak je nekde doma majde zavařovací sklenice a kdyz ne, tak staci jen promichat :-K....
když není studená voda, dám do šejkru ledy ale ne moc vody a potřepu, frapíčko je krasně studené
na jednu sklenici asi 250 ml vody, 1 jemne vrchovata kavova lzicka kafe a 2 zarovnane kavo.lz. cukru je prumerne sladke frapco ... ale pak zalezi jen na vas , ja mam rada smrtak :-p

Petrula (Petra) Mani :-K :yes:

Vladimír Jonáš 7. 7. 2014 16:08
Ivuška:Tak je to super !Žádné složité postupy.:-p

Vladimír 7. 7. 2014 16:06
Ivuška:Tak je to super !Žádné složité postupy.:-p

Ivuška:

Tak tohle vazne neni FRAPPE!!!!
:no:

Frappe se nemíchá s mlékem! Není to mléčný kávový Shake!!! Pouze s vodou!!! A mléka jen trošku na zjemnění. Už mě nebaví ty počeštěný přeplácaný recepty! :no:

Toto není recept na frappé, tam se led ásadně nemixuje a už vůbec ne se vším dohromady.:no: Nepleťte si pojmy... Není to ani ledová káva.

Já když dělám Frappe, tak dám do větší nádoby jednu velkou lžíci rozpustné kávy, zaleji to trochou studené vody a mixuji tyčovým mixérém do husté pěny, poté přidám mléko, cukr a znovu mixuji. Do skleniček si nachystám po 2-3 kostkách ledu a zaleji připravenou směsí, nahoru přidám šlehačku a nastouhanou čokoládu. Takhle mi to příjde nejlepší. Protože když kávu rozšleháte jen s mlékem tak nevznikne ta suprová hustá pěna ;-) Ale každý člověk má jiné chutě, proto to berte pouze jako tip :-)

ladis:Nemáš vůbec pravdu, káva se skořicí se běžně dělá v Mexiku, snižuje kyselost kávy a tím šetří žaludek. Viz odkaz:
http://www.espirito.cz/blog/entry/22-jak-se-vari-k...
Mně ji nabídli i ve Španělsku. A i u nás v kavárnách ji vařej.

ladis:myslim, ze je to podle chuti kazdeho, me to chutna taky prave se skorici, da to tomu jiny rozmer.
Tady to neni web o profesionalni praci s kavou, ale o vareni. Kazdy tu ma svuj prostor a kazdy k vyrobe dobrot pristupuje podle svych zkusenosti,dovednosti, ci vlastnich tradic.
P.s.ja bych si treba neco jako granko, nebo strouhanou cokoladu na frappe nedala, ale zase respektuji chute druhych;-)
jooo, a me se vic nez skorice, ekluje KAZÍ s tvrdym y;-)

ten kdo pise ze tam clovek muze dat skorici tak kave vubec ale vubec nerozumi tak at neradi skorice kazy vylozene kavu chlavne na chuti tam se dava cokolada strouhana a nebo neco jako je granko

skorice se prece nedava vubec na kavu proc ji tam davaj to je hruza

Děkuji moc za recept, bylo opravdu výborné, v letních vedrech, někde na terase, ideální :) ještě jednou děkuji:yes::yes:

Štěpánečka Přibylová 19. 7. 2010 17:46
Tento recept na Frappé chutnalo mé mamince a mému tatínkovi!

nebudu si hrát na originál, tato "náhražka", ať už se jí říká jakkoli, je v tomto vedru úžasná záležitost :yes: pro větší společnost používám mixér, jinak stačí bohatě šejkr...;-)

V Řecku dají Nescafé (mají druh přesně pro frappé), cukr(kdo sladí), zalejou tak cca 2 cm vody, našlehají pěnu a dolejí buď celé vodou nebo vodou a trochu kondenzovaného mléka + led:-p

Tématické fráze:
domácí frapé, ledová káva originál recept, jak se dělá frappé, káva frappé recept, domácí frappé, příprava frappe, jak se dělá frapé, recept na frapé kávu, jak udělat kávu frappé, příprava frape, ledové frappé recept, káva frappé, frappe priprava, šlehač na frapé, recept na frappe kavu, frappovač, nescafe frape, kava frape, čokoladove frappe, frappe kava

Suroviny:
mléko, nescafe, cukr, led, šlehačka, zmrzlina, skořice

Přidat fotografie receptu