Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zbruf z hovězího masa, jemně pikantní

Velmi jednoduchý recept se zvláštním názvem. Jeho původ lze těžko dohledat. Obsahem pokrm připomíná boloňskou omáčku. Název zbruf pro tento pokrm se používá v pohraničí s Německem, ale německé slovo zbruf. znamená česky zkratku např.

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 751 kJ /
657 kcal
Bílkoviny81,84 g
Tuky12,52 g
Vláknina15,10 g
Cholesterol 296 mg
Sodík 292 mg
Sůl0,74 g
Sacharidy48,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pánvičku nasucho rozpálíme. Vložíme na ni mleté maso a necháme prudce orestovat ze všech stran. Krok 2: Když se maso zatáhne a tuk vydusí, přidáme rozmačkaný česnek, pořádně promícháme, aby se krásně provoněl s masem a za stálého míchání necháme 1-2 minuty propéct. Krok 3: Přidáme nakrájená rajčata včetně šťávy, promícháme a dusíme, než je maso měkké. V případě potřeby přilijeme vodu. Průběžne promícháváme. Krok 4: Ochutíme solí, kajenským pepřem a těsně před podáváním přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Krok 5: Podáváme s rýží nebo těstovinami (špagetami).

TIP: Jídla z mletého masa

Zveřejněno 10. 9. 2016

Poznámka autorky Johanka128

Mleté maso opékám na suché pánvičce, samo pustí tuk, tak to pak ve výsledku nebude tak mastné.

Rajčata si každý dá podle své chuti.

Kajenský pepř dodá jídlu pikantnost, výsledná chuť je pak vynikající.

Našla jsem více receptů, kde se zbruf dělá z vepřového masa, na cibuli, dává se na špagety a sype sýrem.

Já ho dělávám z hovězího masa a s rýží je to výborná kombinace.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zbruf z hovězího masa, jemně pikantní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BYvN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zbruf z hovězího masa, jemně pikantní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BYvN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Zajímavý, jednoduchý recept, výraz jsem nikdy neslyšela:-D:yes:

U nás se dělá z vepřového plecka, na drobné kostičky s těstovinami a sýrem (ale nejedná se o bološké špagety) :yes:

Zdravím, zbruf znám od dětství, pocházím ze Severních Čech od Teplic a tady je to velice běžné jídlo hlavně ve školních jídelnách, ale i v obyčejné restauraci na náměstí :-D Ale pravda je, že moji pražští kolegové v práci, se tomu názvu také podivují a neznají :-O

cathleen: hudaska1: Já jsem název poprvé slyšela od sestry, která učí v mateřské školce:-K

Zobrazit starší odpověď

Název -zbruf- vidím opravdu poprvé. Odkud pochází:-?

Johanka128, Jana Pá: díky, holky:-K třeba se ještě někdo ozve...

Zobrazit 2 starší odpovědi

<3:yes:

Přidám poznatek. Na rozmělnění balíku mletého masa se výborně hodí šťouchadlo na brambory - brkaši. ;-)

Drobek: Ju, taky mě to napadlo, ale maso jsem dělala ve woku a na to nemá přijít kov - a já mám šťouchadlo na brambory kovové, takže jsem použila dřevěnoiu obracečku...a taky posloužila dobře:-)

Tématické fráze:
zbruf z mletého masa, italský zbruf, zbruf se sýrem, zbruf se sýrem recept, italský zbruf se sýrem, italský zbruf se sýrem recept, vepřový zbruf, guláš zbruf, italský guláš zbruf, italský guláš zbruf, zbruf na spagety, sbruf, zbruf-recept, zburf, zbruv z mletého masa, zbruf z vepřového masa, špagety zbruf, italský guláš se sýrem, zbruf z mleteho, vepřový guláš zbruf

Suroviny:
maso hovězí mleté, cibulka jarní, česnek, rajče, sůl, pepř cayenský

Přidat fotografie receptu