Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omáčka na těstoviny - pesto

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 481 kJ /
1 549 kcal
Bílkoviny25,04 g
Tuky150,66 g
Vláknina8,31 g
Cholesterol 24 mg
Sodík 498 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy19,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve hmoždíři rozdrtíme bazalku, česnek, piniová jádra a koření na jemnou pastu. Směs přendáme do misky a po troškách vmícháme olej. Krok 2: Přidáme sýr, ještě jednou dobře promícháme a dochutíme pepřem. Krok 3: Směs je také možné připravit v mixeru, postupujeme obdobně, olej přikapáváme až nakonec.

Zveřejněno 18. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka na těstoviny - pesto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5lq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka na těstoviny - pesto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5lq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

proboha , ve hmoždíři ano , ale ne v kovovém....bazalka se nesnáší s kovem , proto Vám pesto čeasem zčerná a zhořkne....a parmazán seženete v kdejakém mega-super-hypermarketu i když mnohé odradí jeho cena ( 580,- - 600,- Kč/kg ) ale věřte , že ta cena je vyvážena kvalitou.Jako náhražku doporučuji Grand Moravia ( cena v Globusu cca 360 ,-/kg ) a věřte , že rozdíl mnohdy nepoznáte.Nenechte se ale napálit tím , že Vám prodají již zabalený kousek , který je z větší části pouze kůrka ale požadujte odkrojení z bochníku.Pak teprve poznáte chuť pravého pesta a již nikdy více nebudete chtít nic jiného.

Proboha, do pesta místo parmazánu eidam? Taková škoda :-(. Příště raději bez sýra, když není parmazán, nebo nějaká rozumná náhrada, např. sýr Grand Moravia (bežně k dostání v supermarketech).

Opravdu moc dobré. Na jednu porci jsem dala asi jednu lžičku pesta.:yes: Piniové oříšky jsem sehnala, ale parmezán opravdu ne, tak jsem použila eidam.

Tématické fráze:
omáčka na těstoviny, omacky na testoviny, výroba bazalkového pesta, bazalkové pesto s těstovinami, bazalkové pesto použití, jak vyrobit bazalkové pesto, těstoviny s pestem recept, balzamikové pesto, bylinkové pesto recept, omacky k testovinam, omáčka k těstovinám, jak používat bazalkové pesto, bazalkové pesto využití, avokádová omáčka na těstoviny, těstoviny s omáčkou, pesto a jeho použití, omáčka s pestem, nahrada parmazanu, recepty omacky na testoviny, recept omáčka na těstoviny

Suroviny:
bazalka čerstvá, česnek, ořechy piniové, olej olivový, parmazán, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu