Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí kýta na červeném víně a rozmarýnu

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 520 kJ /
1 797 kcal
Bílkoviny168,27 g
Tuky87,76 g
Vláknina16,24 g
Cholesterol 624 mg
Sodík 623 mg
Sůl1,44 g
Sacharidy37,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jehněčí kýtu kuchyňsky upravíme (osušíme, odblaníme). Omyté snítky rozmarýnu, pokrájené stroužky česneku, obě nakrájené cibule, olej, sůl a pepř nahrubo rozmixujeme. Maso dobře potřeme touto směsí a necháme na 2 hodiny v chladu. Krok 2: V hluboké pánvi rozehřejeme zbylý olej a naloženou jehněčí kýtu na oleji ze všech stran orestujeme. Maso přendáme do pekáčku, přihodíme nové koření a bobkový list, podlijeme červeným vínem, přiklopíme druhým pekáčkem a pečeme přiklopené v rozehřáté troubě. V průběhu pečení podléváme výpekem s vínem. Krok 3: Když je maso téměř měkké, odstraníme horní pekáček, podlijeme vývarem a dál pečeme doměkka Krok 4: Maso nakrájíme na plátky. Podáváme se špenátem a s domácím bramborovým knedlíkem.

Zveřejněno 15. 9. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí kýta na červeném víně a rozmarýnu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k0KE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí kýta na červeném víně a rozmarýnu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k0KE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Tleskám!!!:-O jen kde vzít v Orlové jehněčí, když zrovna nejsou Velikonoce, nebo Vánoce? :-Q:yes:

Jana Remkova: tady je pořád, ale nikdo zas tak ho nekupuje, je všude, dnes bylo zase v centru Prahy :-K

Tématické fráze:
jehneci kyta na vine, jehnecí kýta na rozmarýnu, jehněčí na víně, jehněčí na červeném víně, jehněčí kýta na červeném víně, jak připravit jehněčí kýtu, jehněčí kýta recept, jehněčí kýta nejlepší recept, jehněčí kýta, jehněčí kýta se špenátem, jehnečí na na červeném víně, jehneci maso na červeném víně, jehněčí kýta na pánvi, pečené jehněčí maso na víně, jehnečí kýta nejlepší recepty, marinovana jehneci kyta, priprava jehneci kyty, recept na jehněčí na rozmarýnu, jehneci gulas na vine, jehnecí maso na červeném vínu

Suroviny:
kýta jehněčí, česnek, rozmarýn, cibule, olej, víno červené, vývar, bobkový list

Přidat fotografie receptu