Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trenčiansky párek s fazolí po domácku

Trenčianské párky s fazolí jsou chlapácká potrava pro milovníky luštěnin. Doma připravené určitě svojí kvalitou přebíjí chuť konzervy s podobným jménem. Stojí zato den předem namočit bílé fazole a dopřát si poté toto jídlo!

Hodnocení receptu je 4,9 (42×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby namáčení fazolí

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby namáčení fazolí)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 715 kJ /
1 844 kcal
Bílkoviny109,20 g
Tuky56,64 g
Vláknina64,62 g
Cholesterol 138 mg
Sodík 2,05 g
Sůl4,85 g
Sacharidy194,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazole namočíme den předem do studené vody. Druhý den vodu slijeme a vyměníme za vývar. Fazole uvaříme do měkka. Krok 2: Na oleji zpěníme cibuli s česnekem. Přidáme papriku, protlak a chvíli restujeme. Vsypeme lžíci mouky a po chvíli protlak zalijeme vývarem z fazolí. Krok 3: Povaříme 8-10 minut. Přimícháme scezené fazole a nakrájený párek na kolečka. Společně prohřejeme. Dochutíme solí, pepřem a cukrem podle chuti. Krok 4: Kdo chce, zjemní fazole smetanou, není to nutné. Podáváme nejlépe s domácím chlebem.

TIP: Jak upéct chleba

Zveřejněno 21. 9. 2016

Poznámka autorky mika59

Kdo si ulehčit práci s vařením fazolí, použije sterilované z konzervy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trenčiansky párek s fazolí po domácku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n9PR

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trenčiansky párek s fazolí po domácku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n9PR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Dnes jednoduše, jen opečené párky na česneku a cibuli, a domácí kečup a dochucené..Jednoduché a dobré, i tak se dá....:-)

Dělám podobně, jen tu mouku vynechávám a klobásky nebo párky trochu osmahnu před přidáním fazolí. Ty samozřejmě kupované, v chilli omáčce. Vždyť to má být rychlovka<3

:-) jednoduše skvělé <3:-K

vařím stejným způsobem, dávám trochu pálivé papriky, nebo chili, opravdu povedený recept, ai pěkné video, dík jarda

Moc dobré, opravdu :-)

Když potřebuji fakt něco rychlého, fazole vyhrávají. Opět jsem vyměnila fotku, ať je změna..:-):-D

Máme to rádi..vyměnila jsem čerstvou fotku..:-)

Dělala jsem z fazolí černé oko a bylo to výborné. Často používám konzervované,ale uvařit si čerstvé opravdu stojí zs to. ;-) Díky za výborný recept!

mekkejla: Děkuji za milou zprávu..;-):-K:-)

Vámoši Tomáš 2. 5. 2017 10:17
Moje obľúbené jedlo.

MIKA 59 , no, pro nekoho smetana opravdu muze byt problem, mate pravdu. Ale me je 78, mam svoje uz ''odzito'', cholesterol, diky pilulkam je normalni, tak si holt ''davam do lebedy" A o zbytek at se staraji doktori, za to je platim. Me vselijaka ta ''zdravotni jidla" lezou krkem. Jsem dedek, tak si dam. A i obycejna jidla, chlupate knedliky se zelim, cibulkou a spekem, a ja si pekne strejchnu.. Jen ta vinna klobaska, ta mi v USA zchazi, jen ta klobaska, bozsky to pokrm. ALe ta se dela snad jena pouze v Cesku.

turanikobaska 21. 8. 2017 10:35
Miloš: to nemá z vinou klobásou ale vůbec nic společného , chudák dědeček. :no:

Zobrazit starší odpověď

Mate patent na recepty, ktere vypadaji fantasticky a okamzite vzbuzuji hlad. Ale dve veci: nac varit fisule, kdyz koupite lacino uz ty uvarene v konserve, a nejen bile. A co se smetany tyce, dobra, tucna smetana dela z jakekoliv omacky bozsky pokrm. Dejte ji treba do burto-bramboroveho gulase, to budete plakat, ze uz neni, ze dosel. A je dobra i jak do rajske omacky ale i polivky, tak i do hrachove polevky, jen zkuste. Cert vezmi cholesterol.

Paul Sulc: Máte pravdu, ale když mám ten čas taky fazole doma vařené jsou určitě lepší variantou. Taky někdy používám z plechu a smetana? To je opravdu třešnička na dortu do spoustu jídel. Ale chápu, že spousta lidí ji nemůže nebo nahrazuje lehčí variantou.:-);-)

:-K:-K dobrý tip. udělám, krásné to máš:-K

Tohle zbožňoval můj mužskej, a víte, co nejradši? Onu konzervu se stejným názvem z Kauflandu, jen jsem dosypala libeček, přidala kečup a byl blaženej :-D:-D:-D, takže vítaná rychlovka, když mu to chutnalo, proč ne :yes::yes::yes:, ale je pravda, že proti receptu by určitě taky nic neměl ;-);-);-)

Tématické fráze:
trenčianský párek s fazolí, trenčanský parek s fazoli recept, trenčianské fazole, trenčianské párky s fazolí, fazole s párkem, recept trenčianské fazole, bílé fazole s párkem, trencansky parek s fazoli, recept trenčanské fazole, parek s fazoli, trenčanské fazole, trenčianské parky, trenčianské párky s fazolí recept, trenčanské parky s fazoli, trenciansky parek, trenčanské párky s fazolí recept, párek s fazolemi, trencansky parek, trenciansky parek s fazoli recept, trenčínské fazole

Suroviny:
fazole bílé, cibule, česnek, vývar masový, protlak rajčatový, párky, paprika sušená sladká, mouka hladká, sůl, pepř mletý, cukr, olej, smetana na vaření

Přidat fotografie receptu