Suroviny
Porce: 5-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 651 kJ / 1 112 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,86 g |
Tuky | 32,36 g |
Vláknina | 31,89 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 65 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 125,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uvařené vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a až začne na okrajích zlátnout, přidáme na kostičky nakrájená tofu a ještě jej s cibulkou asi 5 minut osmahneme, nakonec přidáme uzenou papriku a česnek a odstavíme z plotny. Papriky nakrájíme na větší kostky, rajčata na kolečka a tavenýr nastrouháme (stačí na hrubším struhadle).
Krok 2: Když máme vše připravené začneme vše vrstvit do pekáčku. Většinou si ingredience rozdělím na půlku akorát brambory na třetiny. Nejprve začneme bramborami, vyložíme jimi dno pekáčku, posolíme je, opepříme a lehce posypeme kmínem. Další na řadě je první polovina tofu s cibulkou, na něj polovina nastrouhaného tavenýru, papriky a rajčat a přikryjeme druhou třetinou brambor, které opět posolíme, opepříme a pokmínujeme. Celý postup ještě jednou zopakujeme, s tím, že poslední vrchní vrstva jsou brambory, které jen posolíme.
Krok 3: Francouzké brambory pečeme 20 minut přikryté při 200°C a poté ještě 15 minut odkryté, aby okraje brambor chytly trošku zlatavou barvu.
Krok 4: Tip: V rodinném receptu jsme ještě přidávali natvrdo uvařené vejce (nakrájené či nastrouhané na vrstvu se sýrem), pokud by jste jej chtěli nahradit, použijte černou sůl při solení spodní a střední vrstvy brambor.
Zveřejněno 22. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzké brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m9P0
Moje poznámka
Francouzké brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m9P0
Nejnovější recepty
Boží milosti
Přidáno před 9 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 11 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno před 20 hodinami
Velikonoční minizákusky
Přidáno před 20 hodinami
Obložené vejce
Přidáno 19. 4. 2025 22:19
Vajíčková pomazánka s pažitkou
Přidáno 19. 4. 2025 22:07
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Vacice93 před 5 hodinami
Velikonoční beránek
Praizlerka před 7 hodinami
Babiččina třená bábovka
Atata27 před 7 hodinami
Mini Pavlova
bousovka před 7 hodinami
Velikonoční jidáše
zujara14 před 8 hodinami
Sloní žrádlo
Kamiku před 9 hodinami
Mazanec pro Irenku
MirkaTioka před 9 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
alena.sam před 10 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
zizimar před 11 hodinami
Tématické fráze:
francouzké brambory,
francouské brambory,
francouzské brambory,
francouzké brambory recept,
francouzkebrambory,
francouzke brambor,
francouskebrambory,
francouzké brmbory,
francouzske brambory s tofu,
francouzké brambory,
francouzké brambory s mletým masem,
francouske,
recepty francouzké brambory,
francouzské brambory recept,
recept na francouzské brambory,
francouzke b,
bramboryfrancouzké,
francouzke brambory s masem,
francouzke brambori,
top recepty francouzské brambory
Suroviny:
brambory,
tofu,
cibule,
paprika,
rajče,
tavenýr,
paprika sušená uzená,
česnek granulovaný,
olej,
kmín celý
Komentáře (2)