Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborovo – sýrové bulky s mákem

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 429 kJ /
1 537 kcal
Bílkoviny55,33 g
Tuky42,56 g
Vláknina13,00 g
Cholesterol 289 mg
Sodík 616 mg
Sůl1,46 g
Sacharidy226,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a necháme ho pekárnou jen umíchat, vykyne pak v míse (mouku přisypáváme postupně, podle potřeby). Dlouhým kynutím a větším teplem by těsto hodně zřídlo.
Bez pekárny jen ve vodě rozpustíme droždí s cukrem a pak vmícháme ostatní suroviny. Těsto kyne v míse necelou hodinu. Krok 2: Vykynuté ho propracujeme, rozdělíme na dílky a z každého uděláme bulku (pokud by bylo třeba, lehonce podsypáváme moukou) a tu svrchu navlhčíme vodou a dobře oválíme v celém máku. Krok 3: Bulky vykynou na plechu s pečícím papírem a bez jakéhokoliv dalšího potírání je pak upečeme ve vyhřáté troubě.

Zveřejněno 26. 9. 2016

Poznámka autorky cathleen

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/bramborovo-syrove-bulky...

Příjemně kypré bulky, vhodné jako příloha nebo i k namazání a obložení. Brambory je dělají vláčnějšími, sýr dodá jak chuť, tak i pečivo provoní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborovo – sýrové bulky s mákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MVx3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborovo – sýrové bulky s mákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MVx3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
bramborové bulky, bulky s bramborem, bramborové bulky bez droždí, sýrové bulky recept, bramborovo sýrové

Suroviny:
voda, cukr, vejce, sýr nastrouhaný, brambory, olej, sůl, droždí, pepř mletý, mouka hladká, mák

Přidat fotografie receptu