Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Veky se sezamem

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 027 kJ /
2 158 kcal
Bílkoviny63,68 g
Tuky44,05 g
Vláknina15,86 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,41 g
Sůl16,02 g
Sacharidy368,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: K vykvašenému prefermentu přidáme zbytek surovin (droždí předem rozmíchané ve vodě) a vypracujeme těsto, které necháme asi 1-1,5 hodiny vykynout. Během kynutí můžeme těsto 1-2x popřekládat. Krok 2: Těsto rozdělíme na poloviny, vytvarujeme dvě delší a tenčí veky, které před pečením opět necháme nakynout. Krok 3: Veky dobře postříkáme vodou z rozprašovače a upečeme ve vyhřáté troubě (220 °C / 25-30 minut).

TIP: Jak upéct dobrou veku - rady a tipy

Zveřejněno 26. 9. 2016

Poznámka autorky cathleen

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Veky se sezamem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O0zN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Veky se sezamem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O0zN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Tématické fráze:
recept na veky, recept ze zbytků veky, recept na zbytky veky, pečení veky, domácí chlebíčková veka, celozrnná veka, domácí rohlíky z prefermentu, zbytek veky recepty

Suroviny:
voda, mouka hladká, droždí čerstvé, voda, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, sůl, olej, semínka sezamová, droždí čerstvé

Přidat fotografie receptu