Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 027 kJ / 2 158 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,68 g |
| Tuky | 44,05 g |
| Vláknina | 15,86 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,41 g |
| Sůl | 16,02 g |
| Sacharidy | 368,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: K vykvašenému prefermentu přidáme zbytek surovin (droždí předem rozmíchané ve vodě) a vypracujeme těsto, které necháme asi 1-1,5 hodiny vykynout. Během kynutí můžeme těsto 1-2x popřekládat.
Krok 2: Těsto rozdělíme na poloviny, vytvarujeme dvě delší a tenčí veky, které před pečením opět necháme nakynout.
Krok 3: Veky dobře postříkáme vodou z rozprašovače a upečeme ve vyhřáté troubě (220 °C / 25-30 minut).
Zveřejněno 26. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Veky se sezamem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O0zN
Moje poznámka
Veky se sezamem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O0zN
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 4 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 11 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 3 minutami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 13 minutami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 14 minutami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 15 minutami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 45 minutami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 1 hodinou
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 1 hodinou
Medovníkové koule
Dechtochema před 1 hodinou
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 1 hodinou
Škvarkové pagáče
Dechtochema před 1 hodinou
Tématické fráze:
recept na veky,
recept ze zbytků veky,
recept na zbytky veky,
pečení veky,
domácí chlebíčková veka,
celozrnná veka,
domácí rohlíky z prefermentu,
zbytek veky recepty
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
voda,
mouka chlebová pšeničná,
mouka hladká,
sůl,
olej,
semínka sezamová,
droždí čerstvé
Komentáře (3)