Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Borůvkový kynutý koláč

Tence vyválené kynuté těsto poklademe bohatou vrstvou borůvek a na závěr posypeme máslovou drobenkou. Po upečení potřeme okraje ještě horkého koláče rozpuštěným máslem, promíchaným s trochou rumu - tím koláč posuneme ještě blíže k dokonalosti.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby kynutí

70 min (45 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 2 plechy

2plechy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 044 kJ /
4 552 kcal
Bílkoviny104,73 g
Tuky160,34 g
Vláknina23,16 g
Cholesterol 944 mg
Sodík 741 mg
Sůl1,72 g
Sacharidy660,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy prosejeme mouku. Uděláme do ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme malé množství cukru a zalijeme trochou vlažného mléka. Necháme vykynout kvásek. Krok 2: Vykynutý kvásek smícháme s ostatními surovinami na měkčí těsto. Necháme kynout cca 1 hodinu. Krok 3: Potom postupujeme podle toho, jaký koláč chceme udělat. Z této dávky jsou koláče na dva plechy. Krok 4: Z másla, cukru a polohrubé mouky vytvoříme mnutím prsty drobenku. Krok 5: Těsto rozválíme, přeneseme na plech vyložený papírem na pečení, posypeme ovocem a drobenkou. Necháme vykynout. Krok 6: Kraje potřeme rozšlehaným vajíčkem, koláč vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Krok 7: Po upečení potřeme kraje koláčů rozpuštěným máslem smíchaným s rumem.

TIP: Co připravit z borůvek?

Zveřejněno 27. 9. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Borůvkový kynutý koláč

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g9E9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Borůvkový kynutý koláč

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g9E9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Recept je vynikající! Upřímně mi ale chybí doba pečení a stupně. Dle jiných receptů jsem zvolila 150st, horkovzduch a pekla jsem dokud nezhnedly okraje (35 min plus minus) a ptz jsem nechtěla pouze koláč s drobenkou A ovocem, přidala jsem ještě tvaroh a byl dokonalý. Opravdu. Děkuji za recept :)

:-)<3:yes::yes: Recept i foto se mi líbí :-K

Ten kdo umí péct recept nepotřebuje. Ten kdo neumí,je začátečník,tak je tento recept pro něj nepoužitelný,nebo skoro nepoužitelný.Jak dlouho nechat v troubě?Na kolik stupňů?Kolik surovin na drobenku a tolik kusů koláčů.... trošku by to chtělo popisovat podrobněji.

Přidávám fotečku, je rychlý a moc dobrý <3

Mńam!!!<3

Borůvky mám,to se ti Ivo povedlo<3ty jsi dnes vařila o 106;-):yes::yes:to vyzkouším,koláček je jak malovaný;-):yes:

Simona Skolakova:
díky, vařila jsem, neboť pofrčím směr Morava.

boule za ušima:-K:-D

Tak ten je :yes::yes::yes:

Tématické fráze:
kynutý borůvkový koláč, kynutý borůvkový koláč s drobenkou, borůvkový koláč, kynutý borůvkový koláč na plech, kynutý koláč s borůvkami, borůvkový kynutý koláč, borůvkový kolač kynutý, kynutý borůvkový koláč recept, kynuty kolac boruvkovy s drobenkou, kynuty kolač borůvkovy, kynuté koláče, kynuty kolac, kynutý borůvkový koláč s drobenkou na plech, recept na kynuty boruvkovy kolac, nejlepší kynutý borůvkový koláč, kynutý koláč s borůvkama, koláč s borůvkami, kynutý borůvkový koláč bez kynutí, boruvkovy kynutý koláč s drobenkou, kynutý koláč s borůvkami a drobenkou

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hladká, cukr krupice, máslo, sůl, vejce, droždí čerstvé, mléko, máslo, cukr krupice, mouka polohrubá, borůvky, vejce, máslo, rum

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu