Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové ocásky pečené s bůčkem a vepřovými žebírky

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 507 kJ /
360 kcal
Bílkoviny4,24 g
Tuky15,30 g
Vláknina12,32 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 22 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy25,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjeme, bůček nakrájíme, vše potřeme prolisovaným česnekem, posypeme kouřovou solí , uzenou paprikou, posypeme kmínem, přilijeme vodu, přidáme lžíci sádla, dvě pokrájené velké cibule a vše dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme dozlatova a podléváme výpekem. Krok 2: Při přípravě zelí :
Na sádle osmažíme cibuli, přidáme červené kysané zelí, osolíme, posypeme kmínem, podlijeme červeným vínem a necháme vydusit. Podle chuti přidáme cukr a sůl. Krok 3: Maso pokrájíme a podáváme s červeným zelím a s domácím bramborovým knedlíkem.

Zveřejněno 29. 9. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové ocásky pečené s bůčkem a vepřovými žebírky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n994

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové ocásky pečené s bůčkem a vepřovými žebírky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n994

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

No, děláme to všichni, že:-p
Toto se vařilo (tedy až na tu kouřovou sůl a uzenou papriku) už před půl stoletím...
Z ocasů se odkrojilo libové a v So usmažilo v trojobalu:yes: (maso z tohoto konce prasete nesneslo delší skladování)
Zbytek se upekl na Ne oběd a zbylo i na další dny postudenu. Dnes by se to hrdě zovalo "Rillettes":-D

zkouška - líbí se recept a je v pohodě :yes:, jdu přidat bodíka, uvidíme :-D, je to :-!, prošel i bodík :-D

Ivo, já bych asi víc rozvedla tu první větu, ne každý ví nebo pochopí, jak maso kuchyňsky upravit, neber to jako výtku, recept se mi taky líbí.:yes::yes:

spagetka: je to upravené, díky:-K

Milada V. 30. 9. 2016 07:51
NÁDHERNÉ PAPÁNÍČKO ! :yes::yes::yes:

Taky se mi to líbí :yes::yes:

Krásná fotka:yes:

Ivace64: Ivace, to je krásná bašta a taková česká :yes:

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
recept na vepřové pečené ocásky, vepřová pečeně s buckem, vepřová pečeně, pečené vepřové ocásky, vepřové ocásky, recept na pečené vepřové ocasy, pečený bůček s žebírky, pecene vepr.ocasky, vepřový ocas recepty, recept na pecene buckove veprove maso recepty, vepřové ocásky recept, vepřová pečeně s buckem recept, pečené vepřové bůček, vepřové ocásky na červeném zelí, recepty z vepřové vepřové ocásky, jak upravit ocasky, vepřové ocásky na víně, ocasky z prasete, vepřové ocásky na paprice, vepřové ocasy

Suroviny:
sůl kouřová, paprika sušená uzená, česnek, kmín celý, pepř, voda, sádlo, cibule, zelí kysané červené, víno červené, sádlo, cibule, sůl, kmín celý, cukr

Přidat fotografie receptu