Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hlava a vnitřnosti z kapra na másle a cibulce

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie143 kJ /
34 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky0,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka a zpěníme na másle. Hlavu a vnitřnosti z kapra očistíme, osolíme, pokmínujeme a dáme na cibuli. Ztlumíme plamen a zvolna opékáme ze všech stran, dokud není i hlava doměkka. Krok 2: Pak z hlavy obereme maso a spolu s opečenými vnitřnostmi nasekáme na kousky, promícháme s cibulí, která během opékání krásně zčervenala. Krok 3: Podáváme s chlebem.

Zveřejněno 30. 9. 2016

Poznámka autorky zizala

Doma jsme mívali kapra poměrně často a na polévku nebyla pokaždé chuť. Vyhodit hlavu a vnitřnosti by ale byla škoda. Máti nám je tedy takto upravovala a my jsme si na nich vždycky pochutnali :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hlava a vnitřnosti z kapra na másle a cibulce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PVqz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hlava a vnitřnosti z kapra na másle a cibulce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PVqz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

casino: Ani já si to nedovedu představit...a to kapra máme rádi..

"tento způsob hlavy zdá se mi poněkud nešťastným" :-D
Nepochybuji o zizala: erudici :yes:
No, ale tu kapří hlavu tady mi hlava nebere... :-8

Janajob: Děkuji. Doufám, že pokud vyzkoušíte, bude vám chutnat :-K

Mám ráda ryby. Kupujeme kapry nebo amury od soukromého rybáře. V zimě dělám z hlaviček a vnitřností polévku. Teď bych raději z těchto surovin udělala něco na pánvi. Těším se na tipy, které mohu vyzkoušet!:-)

Kapra máme dost často. Jen si nedovedu představit.dat hlavu z kapra na cibuli a opékat :-)

Koubkova: Samozřejmě s ní otáčím na pánvi, když se peče zvolna, propeče se dobře ;-) Může se i "pod bradou" rozstříhnout nůžkami na drůbež a rozložit na placato, ale to se k ní zase vejde méně vnitřností.

Zajímavý recept. Ale o stejném - podobném mě říkal syn, znal od starých rybářů. Prý to byla bašta. Určitě prima večeře:-D:yes:

Tématické fráze:
co s hlavou z kapra, kapr na másle a kmíně, stika , candat vnitrnostu polevka, příprava kapr hlava, pecena kapri hlava, máslo na cibulce, recept kapr na cibulce, kapr na kmínovém másle, kapr na cibulce, kmínové máslo na kapra, zpěníme na másle, mlíčí z kapra na cibulce

Suroviny:
kapr, jikry z kapra, mlíčí, játra, sůl, kmín celý, cibule, máslo

Přidat fotografie receptu