Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzské čokoládové dukáty

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Středně náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Porce: asi 150 ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 160 kJ /
3 384 kcal
Bílkoviny55,92 g
Tuky191,72 g
Vláknina13,50 g
Cholesterol 722 mg
Sodík 385 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy352,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čokoládu s máslem rozehřejeme nad párou a necháme chviličku trochu vychladnout. Mezitím vejce vyšleháme s cukrem, pak přidáme rozehřátou čokoládu, promíchanou mouku se škrobem, solí a práškem do pečiva a nakonec hrubě sekané ořechy. Krok 2: Plechy vyložíme pečícím papírem a na něj klademe malé hromádky (asi 2 cm - polovina čajové lžičky) s 5 cm rozestupem od sebe. Pečením dost nabudou. Krok 3: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 5 min, jen co povrch nelepí. Po upečení je necháme na plechu vychladnout, protože jsou velmi měkké, až zchladnutím ztvrdnou. Ale jsou velmi křehoučké a rozplývají se na jazyku.

Zveřejněno 4. 10. 2016

Poznámka autorky Hella

Doporučuji upéct jeden plech a podle něj zvolit množství těsta a dobu pečení. Já nejen první plech spálila, ale ještě se mi spojily dohromady. Ještě že jich je tolik a dají se jíst i rozlámané.

Zdroj: Varecha.sk

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské čokoládové dukáty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N6rK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské čokoládové dukáty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N6rK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

sice těsto bylo dosti mazlavé, ale přidala jsem více mouky. :-( neměla jsem tolik ořechů, tak jsem opražila vločky. i tak výborné! :-K :-Q

Hezké mlsání :yes:

Tématické fráze:
čokoládové moucniky francouzský, čokoládu rozehřejeme nad parou, jak rozehřát čokoládu, francouzska cokoladova bublanina recept

Suroviny:
čokoláda, mouka polohrubá, cukr, máslo, škrob, vejce, prášek do pečiva, sůl, ořechy sekané

Přidat fotografie receptu