Suroviny
Porce: asi 150 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 160 kJ / 3 384 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,92 g |
Tuky | 191,72 g |
Vláknina | 13,50 g |
Cholesterol | 722 mg |
Sodík | 385 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 352,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čokoládu s máslem rozehřejeme nad párou a necháme chviličku trochu vychladnout. Mezitím vejce vyšleháme s cukrem, pak přidáme rozehřátou čokoládu, promíchanou mouku se škrobem, solí a práškem do pečiva a nakonec hrubě sekané ořechy.
Krok 2: Plechy vyložíme pečícím papírem a na něj klademe malé hromádky (asi 2 cm - polovina čajové lžičky) s 5 cm rozestupem od sebe. Pečením dost nabudou.
Krok 3: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 5 min, jen co povrch nelepí. Po upečení je necháme na plechu vychladnout, protože jsou velmi měkké, až zchladnutím ztvrdnou. Ale jsou velmi křehoučké a rozplývají se na jazyku.
Zveřejněno 4. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzské čokoládové dukáty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N6rK
Moje poznámka
Francouzské čokoládové dukáty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N6rK
Nejnovější recepty
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 23 minutami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 2 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 3 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 11 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 14 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 21 minutami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 13 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 14 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 14 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 15 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 15 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 16 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 16 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 16 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 17 hodinami
Tématické fráze:
čokoládové moucniky francouzský,
čokoládu rozehřejeme nad parou,
jak rozehřát čokoládu,
francouzska cokoladova bublanina recept
Suroviny:
čokoláda,
mouka polohrubá,
cukr,
máslo,
škrob,
vejce,
prášek do pečiva,
sůl,
ořechy sekané
Komentáře (2)