Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí Cordon Bleu

Pokud máte rádi řízky, vyzkoušejte tento plněný řízek původem z Francie. Řízek připravíte z masa, šunky a plátku ementálu. Místo ementálu můžete použít Raclette, goudu, nebo sýr s modrou plísní. Řízek obalíte v trojobalu, osmažíte a poté dopečete v troubě.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 187 kJ /
762 kcal
Bílkoviny171,10 g
Tuky8,60 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 414 mg
Sodík 729 mg
Sůl1,78 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa po délce nakrojíme, ale nedokrojíme. Maso rozevřeme jako knihu. Krok 2: Prsa naklepeme přes mikrotenový sáček. Osolíme a opepříme z obou stran. Krok 3: Na každý kousek masa položíme šunku a na ni sýr. Maso zatočíme tak, aby sýr a šunka nepřečnívala. Krok 4: Kraje sepneme párátky a maso obalíme v mouce, vejci a strouhance. Krok 5: Troubu rozehřejeme na 160 °C. Krok 6: Na pánvi rozehřejeme olej s trochou másla, případně sádlo a řízky smažíme pozvolna ze všech stran. Krok 7: Osmažené maso dáme na plech či do zapékací mísy, přikryjeme alobalem a dopékáme ještě 10 minut v troubě. Krok 8: Před podáváním z masa vyjmeme párátka.

TIP: Jak správně smažit řízek

Zveřejněno 6. 10. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí Cordon Bleu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DVDY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí Cordon Bleu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DVDY

Marie

Komentáře (11)

:-)<3:yes::yes: skvělá klasika :-K

Elivet: Já děkuji za milou zprávu :-K

Výborné, děkuji za inspiraci :-)

Dominikaaaa: Ano smaží se i s párátkem a vytáhne se před podáváním..:-K

Zeptám se prosím. Když sepnu maso paratkem. Musím ho v mase nechat i při smažení? A kdy ho mám vyndat z masa? Dekuji

:-K<3:yes::yes:

:-D<3:yes:

:yes: :yes: :-*

Ivanko a Drahuško děkuji..;-);-):-K

:yes::-K

<3:-8:yes:

Tématické fráze:
cordon bleu, cordon bleu recept, kureci gordon blue, gordon blue, kuřecí gordon bleu, gordon bleu top recepty, kuřecí cordon blue, cordon blue recept, kuřecí prsní řízky recepty, gordon blue recept, kuřeci gordon, cordon blue bez smažení, recept cordon blue, kuřecí gordon blue videorecept, cordon blue, gordon bleu recept, gordon bleu, recept cordon bleu, recept na cordon bleu, recept na gordon blue

Suroviny:
prsa kuřecí, šunka, sýr, sůl, pepř mletý, strouhanka, vejce, mouka hladká, olej, máslo

Přidat fotografie receptu