Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rohlíčky se salámem a Nivou

Slané rohlíčky můžete naplnit různými druhy sýrů, šunkou, slaninou, zeleninou. Rohlíčky dělejte co nejmenší, ať jsou to spíš takové jednohubky. Jejich náplň bude pro hosty překvapením.

Hodnocení receptu je 5,0 (53×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 20 min

120 min (100 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

asi 36 ks

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 104 kJ /
3 371 kcal
Bílkoviny72,83 g
Tuky170,29 g
Vláknina16,68 g
Cholesterol 228 mg
Sodík 522 mg
Sůl1,28 g
Sacharidy378,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pekárny dáme mléko, olej, mouku, cukr, sůl, droždí a použijeme program "Těsto". Krok 2: Po vykynutí těsto rozdělíme zhruba na 5-9 dílů, (záleží na tom, kolik a jak velkých rohlíčků chcete mít). Krok 3: Rozválíme na kola, která rozdělíme na 4 díly. Na každý díl dáme šunkový salám, kolečko suchého salámu a klíneček Nivy. Od širší strany zatočíme a pokládáme na pečicí papír. Krok 4: Pomažeme žloutkem, posypeme kmínem a pečeme do zrůžovění.

TIP: Rychlé a snadné tvarování menších rohlíčků

Zveřejněno 24. 5. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-recept jsem dostala mailem, ale při bližším zkoumání jsem přišla na to, že je snad z Labužníka, od uživatelky Lucky. Snad se na mne nebude zlobit, že jsem její recept použila i tady.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rohlíčky se salámem a Nivou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lOLl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rohlíčky se salámem a Nivou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lOLl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (79)

Jani dnes rohlíčky opět pekla...výborné :yes: přidala jsem foto jestli nevadí..:-);-)

mika59: Rozhodně nevadí!!! Díky moc!! :-8

mika59: Díky;-). Jen ta moje vyzáž by mohla být jiná-myslím rohlíčků :-D

Pekla jsem už po několikáté,nemají chybu.Dovolila jsem si přidat foto.

Erinka: děkuji, to mám radost :-)

Dnes jsem je pekla na oslavu maminčiných narozenin, kluci pomáhali mazat a solit. Jsou výborné:-p

Janako: Děkuji :-)

Moc dobré rohlíčky, s těstem se opravdu krásně pracovalo. Dávám bodíky :yes::yes:

Jitule-cibule: Děkuji :-) Na ty štrůdly jsem zvědavá :-)

Jani, to vyzkouším, vypadá to skvěle :yes: :yes:, dělám jen "slané štrúdly" - asi ten recept hodím pak i sem ;-).
Přidávám bodíky (3x)
:-)

Zuzka:;-):yes:

Parádníí, povedlo se! Také jsem těsto zadělávala bez pekárny: Do trochy vlažného mléka jsem rozdrobila kvasnice, přidala cukr a zaprášila moukou. Po vzdejítí jsem kvásek přidala k mouce, zbytku mléka, přidala i olej a sůl...pak jednoducho propracovala. S těstem se pracovala moc pěkně. Po ochutnání jsem spokojena, jen bych přidala ještě trochu soli, asi moc solím:-* :yes:

vvvercaaa: díky:-)

Rohlíčky naproto užasné a jak se krásně pracovalo s těstem:-) skvělý recept:yes:

;-)dneska jsem upekla jsou výborné:yes::yes:s těstem se pracuje perfektně:-*posílám 30 bod a dovoluji si přidat fotky, kdyby vadily tak je smažu;-);-)

Jana Remkova::-D:-Daspoň jsem je vytáhla ze šuplíku;-)a pěkně opráším:-Da udělám a se...u:-D:-D:-D:yes:

rebeka: No vidíš, jak nic nevidíš!!:-D To už je rebi staré 2 roky;-)

tolik pochvalných referencí,krásných fotek;-):yes::-K:-K a mě to uteklo:-//okamžitě a střelhbitě ukládám a prisámbačku:-D:-Dco nejdřív udělám:-D:-D:yes::yes:

www.toprecepty.czrohlíčky peču již několik let, vynikající jsou s pikantní klobásou a balkánským sýrem, nebo s klobásou a kysaným zelím.

Tak jsem je dnes upekla,jsou vynikající! Dávám bodíka a přidala jsem fotečku!:-D Mnami,mnami!!!:-p:-p:yes:

:-O:-p:yes::yes:

jirka66 jééé, co to meleš?:-O Máš je hezčí, než já:-)):-D, ale není to jen o vzhedu, je to o chuti sníst je!!;-)

Rohlíčky pdle tohoto receptu jsem pekl už několikrát , ale teprve dnes se mi je podařilo vyfotit:-):-D:-DJinak plně souhlasím, že miznou s tácku neskutečnou rychlostí. Dovolil jsem si přidat foto. Bohužel mám stále problém s motáním rohlíků tak je jasné, že se ani nepřibližuji k výtvorům zkušených rohlíkářek na topkách:-(

Gabina jééé, díky, jsou zase trochu jiné, ale moc hezké!!:-)

Jani, máš je tam ;-)

Gabina já vím, nemají chybu, u nás se taky vždycky zapráší;-) Fotky dodej, budu moc ráda;-)

Jani, v sobotu jsem pekla tvoje rohlíčky. Z půlky těsta jsem udělala náplň křen, šunka, korbáček a z druhé půlky jsem se inspirovala Hellou a jejími šklebíky http://www.toprecepty.cz/recept/3438-sklebici-z-li... Včera jsem to vzala k bráchovi na oslavu a jen se zaprášilo :yes: Fotečky dodám;-)

Martula (neregistrovaný/á) mám velikou radost, že chutnají!! Díky moc za pochvalu, která zároveň patří Labužníkovi a uživatelce Lucce;-)

Mam cerstve pekarnu - od Jeziska:-) tak jsem se tesila az ji vyzkousim. Jako prvni mi padl do oka tento recept a musim rict, ze jsou opravdu vyborne!!! Plnit se daji cimkoliv (nivu jsem musela nahradit, protoze to basti i muj 2-lety syn) a sypat taky (ja davala i sezam, dynova seminka a slunecnici). Ted se pece 2. plech ale prvni je uz temer snedeny:-D Opravdu moooc dobre!!!

Mňam!Dávám plusový bodík :yes:

Rohlíčky jsem dělala, jsou naprosto luxusní. Doporučují :yes::yes::yes: ;-)

kokronillo, zkus a pak dej vědět, jak dopadly a hlavně, jak chutnaly!;-)

Tak tedy, dámy, zkusím. Mám rozbombardovanej barák, na kterým teď maká x řemeslníků- tak je potřebuju trochu motivovat, aby si do zimy mákli, jinak budou na bramborách;-)
Ale asi je oc ozmazluju, a jim se od nás nechce:-D . Ale stejně, bezva inspirace na večeři.

Mnu tenhle recept se mi zdá velmy zajímavý:-8.
Tak ho ráda vyzkouším:-)

Ahoj dnes jsem delala rohlicky a moje dcera je zbouchala skoro sama na manzela a babicku moc nezbylo je to bezva recept a bezva chutnaji :-))

Hani, to jsem ráda, že chutnaly:-8

:-p I já dnes vyzkoušela rohlíčky, plnila Herkulesem, trošku kečupu a hermelín a byly vynikající:yes::yes::yes:

Jani Kutačová, nebylo by na škodu se zaregistrovat a přidat fotečky ;-):yes::-):-*

Jani K. Holky odpověděly za mne, tak ať se ti daří a pak nám dej určitě vědět;-)

Jana Kutačová 4. 6. 2009 10:50
Holky,děkuji za radu..Zítra jdu na to:o)

Souhlasím, nejen tohle pečivo, ale každé jde upéci bez pekárny. Taky ji nevlastním, takže pilně procvičuju ruce - aspoň se mi do nich nedá artroza :-D:-D, netvrdím, že bych ji nechtěla, to bych lhala :-8, ale není bezpodmínečně nutná;-):yes:

Jano Kutacova, rohlicky jsem delala rucne, nevlastnim ani pekarnu ani robota, takze to urcite jde;-) Do misky s vlazneym mlekem jsem dala trochu cukru a mouky, nadrobila kvasnice a pod uterkou nechala vykynout kvasek. Mezitim si ve vetsi misce prichystala mouku, olej a pridala vykynuty kvasek. Pak jsem asi 15 - 20 minut rucne zpracovavala testo, az bylo pekne hladke. Opet jsem nechala pod uterkou na teplem miste vykynout, az zdvojnasobi svuj objem, v mem pripade to bylo o trochu dyl:-D. (Doma mame dost chladno, tak vzdycky zapnu troubu a misku s tesem polozim na otevrena dvirka a necham kynout tam:-8). No a potom uz jsem postupovala presne podle receptu.
Na tvem miste bych se toho vubec nebala, kdyz jsem to zvladla ja, tak to urcite zvladnes taky;-):yes:

JanoK.:-)sice nejsem majitelka receptu;-),ale můžu ti zodpovědně říct,že každé pečivo;ať už chléb,rohlíky,..lze zadělat i bez pečky;-).Buď vařečkou,nebo robotem.Ta pečka nám jen usnadňuje práci tím že nemusíme nic mísit v ruce,a že má klima na vykynutí.Ale to teplé místečko na vykynutí za oknem při zadělávání ručně najdeme jistě každá;-):-)

Jana Kutačová 4. 6. 2009 07:32
Dají se tyto rohlíčky udělat bez pekárny,kterou nevlastním?:-p

Strašně se mi líbí, jak ze stejného receptu, vzniknou stejná díla, ale každý más svůj originál!! paráda děvčata:yes:

suzi díky za tu fotečku!!:-O Já jsem si před tím nevšimla, mám vždycky moc velikou radost, když někdo přidá foto, aspoň vím, že tady ten recept není zbytečně a že fakt chutná;-)

Jani, to verim, kdyz jsem videla tu rychlost, jakou mizely u nas :-D az bude v planu nejaka navsteva, tak opet upecu:yes: jo a s dovolenim jsem pridala i svou fotecku:-8

Díky!!! No, taky musím říct, že na druhý den byly skvělé. Dělala je i dcera od přítele na narozeniny vnučky a když jsme přišli, měla je zabalené ve fólii. Když jsem se ptala, proč, tak prý proto, aby aspoň nějaké zůstaly pro nás, jinak by se už sež...y:-D:-)):-D a nic by nezbylo:-)):yes:

Jo a bylo to u me podobne jako u Mirci. Taky jsem udelala testo a dala kynout, kdyz uz bylo skoro vykynute, tak volal pritel, at mu jdu pomoct posekat travnik a porezat nejaky kere. Zabralo nam to skoro dve hodiny, takze jsem se k testu vratila po dvou a pul hodinach:-8, ale nastesti to nicemu nevadilo. Podarily se suprove, takze pohodicka:-*

Tak jsme je meli vcera k veceri se zeleninovym salatem a byly super:yes: Delala jsem je z polovicni davky a vyslo to na 16 rohlicku. Naplnila jsem je sunkou, herkulesem, uzenym syrem, nivou a kecupem (v kazdem bylo neco z techto surovin). Dva se mi podarilo zachranit, ostatni pritel slupl jako malinu:-D Rikal, ze nejvic mu chutnaly ty, ve kterych byl i kecup, pry to tomu dava tu spravnou chut. Byla jsem zvedava, jak budou chutnat druhy den a jelikoz jsem je prave dojedla, tak muzu rict, ze chutnaly snad jeste vic nez vcera. Leti zaslouzeny bodik:yes:

žížalko, díky, moc mne to těší!!:-))

Jani, manžel posílá bodík, nafotit jsem je jaksi nestihla:-8 , zmizely kosmickou rychlostí:-))Polovinu mouky jsem nahradila směsí celozrnných mouk, pečivo jen z bílé nemáme rádi. Byly SUPER:-p:yes::yes:

Jiřko, máš je fakt suprovní!:yes::-)

Tak jsem rohlíčky taky udělala,ale místo pomazání žloutkem jsem je pomazala jako anglické rohlíky olejem s kořením,to byla teprve mňamka :-p:-p:-p:-D

Jani:-)nádherné?No to tedy fakt nevím:-O.Kdyby jsi viděla ten kalup s jakým jsem je dělala:-S,těsto jsem měla nakynuté už po 15hod,ale dostala jsem se k nim až v 16:30hod!-Švagrová nás pozvala na vítání občánků(neteřinky Nelinky)a to jsem šla ráda:-*.-Těsto už nekynulo,spíš naopak:-( a do toho venku návštěva,děti v bazénku,...no 2hod skluzu jako bejk;-):-D:-D.Tak jsem je frkala na plech jak na běžícím páse,žádný činčání,zdobení,..prostě frk,frk;-).Ale chutnali a to je to nej:-p;-).

Miruš, máš je nááádherné!!:-O Je vidět, že jsi zběhlejší, než já. Já musím někde zajet na tu hrubozrnnou sůl, semínka už jsem sehnala. Ono to dělá hodně na tom celkovém výsledku. To máslo klidně vyzkoušej, třeba budou ještě lepší. V tom receptu se mimochodem taky psalo, že náplň mohou být i jablka, nebo třeba ořechy, tvaroh a pod. Fantazii se meze nekladou.;-)

Jani:-)byly výborné:yes:.V 17h jsem dopekla v 18:30h už nebyl ani jeden(dělala jsem 20ks)-to hovoří za vše;-).Jak už jsem psala,část byla s nivou,část s hermelínem a do posledních 8ks jsem už neměla co dát,tak jsem nastrouhala kousek eidamu zakapala kečupem,zamotala,upekla a ty byly pryč ještě za horka:-D.Příště zkusím dát místo oleje rozpuš.máslo a naplním pizza náplní:-p.No rozhodně u nás nejsou naposledy:-p a 15boďka letí;-):Gratuluji k Top 10:-)):yes:

:-p:-p:yes:

:-p;-):yes:

Jendo, určitě udělej, to já mám strašnou radost, kdy chtná něco z mého mála:-8. A doufám, že pak přidáš tvé krásné fotečky, pipre bude ráda baštit i vedle tvých fotek!:-)):-D:-))

Jani, tak to je dílo:-O:-O:yes:. Pavlovův reflex funguje na 150 procent:-p:-p:-)). Škoda, že jsem teď doma sám, jinak už bych měl určitě zaděláno;-);-). Ale neboj, mám už v oblíbených a při první příležitosti jsou v troubě.
Posílám prvního bodíka do druhé desítky.:-!:-)):yes::yes::yes:

jéé, asi pozdě, byla jsem pryč. Pekla jsem to asi na 180, tak si myslím, že už máš dopečeno:-( Promiň.

Jano:-)proč hezčí:-O.Stejné těsto,stejná náplň-tedy u mě část s Hermelínem(moc se s Nivou nemáme v lásce:-(:-D),stejné pečení,tak budou taky stejné:-).Jen na kolik °C pečeš a jak dlouho?Taky budu dělat menší,tak abych věděla;-).Díky

mirco, tak to jsem zvědavá, určitě je budeš mít hezčí,ale nevadí. Hlavně, aby chutnaly.;-)

Jani:-)už zadělávám;-)-Poměr mouky u mě-150g tmavé žitné,300g Zlatky a 50g pšen.hl.mouky.Až domotám a upeču dám fotečky a hlášení o chuti;-):-D

Janko jak jsem viděla název,hned jsem věděla od koho bude recept.Jsi nesmírně pohotová,rohlíčky a fotky nemají chybu:-O:yes::-D:-D,bodík je samozřejmostí

šmankote!! kde jsem byla, že jsem to nezkusila :-S no...jsem sakra zaváhala :-D:-D

No jasně, už vím, u mě to jistí to listové...:-p Takže si můžu uložit a prubnout i obyčejné troubě. Dék za inspiraci!! :-)

Tak ty teda vypadají náramně!:yes::yes::yes:
A já, trdlo, si je prohlížím v tuto pokročilou hodinu, kdy už má žaludek odpočívat...:-S
Suše závidím a posílám bodíka za šikovnost!;-)

Já bych si nějak poradila, Jano, neboj nic! Bibi, díky za bezva bodík!:-)):-D

Jani, to si piš, že to nahradí jakékoli jednohubky a podobné dobroty na Sivestra:-) To bys ale musela péct celý den, kdyby u tebe slavilo víc podobných, jako já :-)):-))

Bezva recept, bezva rohlíčky, bezva fotky, bezva Pipre.....prostě bezva všechno, tak ti dávám Jani bezva boda:yes::-D

Verčo, taky jsem je dělala z listového těsta na Silvestra, ale menší. Tohle je fakt dobré k vínu, nebo jen tak, skoro bych řekla, že to nahradí jednohubky a nic jiného být nemusí. ;-)

:-D Jejej Jani dneska jsem dělala také rohlíčky plněné sýrem a salámou, ale z listového těsta. To je ale náhodička.:-)) Tvoje jistě také brzo vyzkouším, vypadají moc lákavě.:-*:yes:

Jani, posílám bod, jsou opravdu mooooooc hezké.:-))

Moje srdce se Eli směje vždy, když někomu chutná a pipre teda chutnalo:-D:-))

Tématické fráze:
rohlicky s nivou, rohlíčky plněné nivou, slane rohlicky s nivou, slané pečivo s nivou, kynute rohlicky s nivou, slane rohličky plnene nivou, salámové rohlíčky, plněné rohlíky se salámem a sýrem, rohlíčky plněné salámem, rohlicky z listoveho testa, plněné rohlíky salámem, recepty s nivou, slané rohlíčky z listového těsta, rohlíčky plněné salámem a sýrem, plněné rohlíčky bez droždí, rohlíky s nivou, plněné rohlíčky s nivou, anglické rohlíčky, pečivo s nivou, rohlíčky

Suroviny:
mléko, olej, cukr, mouka hladká, droždí, sůl, žloutek, kmín celý, salám šunkový, salám vysočina, sýr niva

Přidat fotografie receptu