Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 36 380 kJ / 8 695 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 200,86 g |
Tuky | 473,32 g |
Vláknina | 28,10 g |
Cholesterol | 1,82 g |
Sodík | 565 mg |
Sůl | 1,09 g |
Sacharidy | 893,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do studeného mléka nadrobte droždí a metličkou vmíchejte vejce a žloutky. Zvlášť v míse promíchejte mouku s cukrem a solí, přidejte nastrouhané máslo a vaječnou směs. Zadělejte těsto, zakryjte folií a uložte do druhého dne v lednici.
Krok 2: Druhý den těsto lehce rukou přepracujte a rozdělte na 4 díly. Tři díly odložte zpět do chladu a postupně je odebírejte.
Díl těsta vždy rozválejte na sílu 4 mm a vypíchněte formičkou kolečka o průměru 3-4 cm. Na každý pomocí sáčku s hladkou trubičkou naneste trochu tvarohové náplně, vtlačte rozinku nabobtnalou v rumu a vše do plátku těsta zabalte. Krok 3: Na tvarohovou náplň si vyšlehejte bílky do tuhého sněhu, postupně přidávejte cukr a citronovou kůru a nakonec tuto pěnu lehce vařečkou zamíchejte do tvarohu promíchaného vidličkou. Krok 4: Drobné bochánky pokládejte spojem dolů na pečícím papírem vyložený plech a pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C mírně do růžova asi 8-10 minut. Krok 5: Ještě horké je po jednom smočte v rumu smíchaném s rozehřátým máslem a a hned je obalte ve směsi strouhaných ořechů s cukrem.
Díl těsta vždy rozválejte na sílu 4 mm a vypíchněte formičkou kolečka o průměru 3-4 cm. Na každý pomocí sáčku s hladkou trubičkou naneste trochu tvarohové náplně, vtlačte rozinku nabobtnalou v rumu a vše do plátku těsta zabalte. Krok 3: Na tvarohovou náplň si vyšlehejte bílky do tuhého sněhu, postupně přidávejte cukr a citronovou kůru a nakonec tuto pěnu lehce vařečkou zamíchejte do tvarohu promíchaného vidličkou. Krok 4: Drobné bochánky pokládejte spojem dolů na pečícím papírem vyložený plech a pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C mírně do růžova asi 8-10 minut. Krok 5: Ještě horké je po jednom smočte v rumu smíchaném s rozehřátým máslem a a hned je obalte ve směsi strouhaných ořechů s cukrem.
Zveřejněno 13. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláčky nebesky nadýchané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O0BB
Moje poznámka
Koláčky nebesky nadýchané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O0BB
Nejnovější recepty
Kuřecí polévka s pórkem
Přidáno před 11 hodinami
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 17 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 19 hodinami
Ředkvičky naložené v jablečném octu
Přidáno před 19 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 22 hodinami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno 30. 3. 2025 16:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Asijský pikantní zelný salát
Sahula před 9 hodinami
Kuřecí na pepři a slanině
Janet.P před 10 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Milanito před 11 hodinami
Obalovaný gothaj
radekfiala před 11 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 13 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 13 hodinami
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 13 hodinami
Carpaccio z pečené červené řepy
Fitulka před 13 hodinami
Banánová buchta - hrnková
gahim před 13 hodinami
Miliónová polévka
Fitulka před 13 hodinami
Tématické fráze:
nadychane kolace,
nebesky dobré,
nebeský perník,
nebeský nadýchaný perník,
nadýchané tvarohové koláče,
jak se pečou mraky,
svatečni kolače mekke druhy den,
koláče nadýchané,
kolacky,
japonske nadychané kolace,
nadychana tvarohova buchta,
nadychane moravske kolace,
nadychany tvarohový koláč z piskotoveho těsta,
jaké se pečou koláčky na moravě,
nadychane mraky buchta,
jak zdobit koláče,
svatecni nadychany pernik,
jemné nadýchané koláčky,
nadýchané tvarohové muffiny,
jak zdobit kolacky
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
máslo,
žloutek,
droždí,
mléko,
sůl,
tvaroh,
bílek,
cukr krupice,
citron,
rozinky v rumu,
máslo,
rum,
ořechy strouhané,
cukr moučkový
Komentáře (3)