Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sušená uzená kotleta

Sušené maso je v obchodě poměrně drahé. Pokud vlastníte sušičku, je snadné, si vyrobit takové maso doma. Dobře usušené maso poznáte tak, že když na něj ze dvou stran zatlačíte, tak se nám v polovině rozlomí.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 490 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 480 min

490 min (10 min příprava + 480 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Uzenou kotletu nakrájíme na tenoučké plátečky. Krok 2: Uložíme na pláty do sušičky. Sušíme cca 8-9 hodin na 55 °C. Teplota by neměla přesáhnou 60 °C. Krok 3: Že je hotové poznáme, když je maso lehce zkroucené a suché.

TIP: Sušené maso, jerky - jak ho připravit a z jakého masa

Zveřejněno 22. 10. 2016

Poznámka autorky mika59

Vím, že to není recept, spíše návod. Ale viděla jsem, jak je drahé koupené sušené maso, tak jsme to vyzkoušeli. Je to takové jerky, výborné třeba k vínu. Možná že to bude pro někoho inspirace.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sušená uzená kotleta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/og5L

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sušená uzená kotleta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/og5L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Jak tlusté krájíte ty plátky:-?

Majkaa: Plátky jsou cca 1-2 mm tenké.

Používám sušičku na ovoce, nebo hlívu z celeru a kořen petržele, ale tohle mne nenapadlo:yes: hooodně zajímavé, ale opravdu to tak dlouho sušíte:-?mám na sušičce 2 rychlosti, určitě to chce sušit pomalu, ale za vyzkoušení to opravdu stojí;-)

Šárinka 24. 10. 2016 09:29
Když nemám sušičku?;-(

Šárinka:
Milá zlatá, neregistrovaná:-8
Tak mi to nedalo, nechal jsem si nakrájet 20deka masa a vyzkoušel jsem usušit ho:
a) v miklovrnce:-) ale vám to neradím, asi byste byla schopna se opařit parou;-(
Na nejmenší výkon 160W to trvalo 30 sekund, ale rachotu bylo jak při bouřce!
b) na radiátoru:yes: to vám taky neradím, leda byste toužila zbavit obydlí prachu;-)
Za dvě hodinky bylo maso "na pepř":yes::yes:

mika59:
Píši o sušení na radiátoru a přeqapily mě 3 věci:
1. Barva
Zakoupené maso bylo narůžovělé a po usušení by ani v růžových brýlích nemělo takovou barvičku jako to vaše na fotečce :yes: (že by Picasa? nebo Rychlosůl?)
2. Čas (teplota)
Topíme na 21°C, teplota topné vody byla 55°C a usušeno bylo za 2 (dvě) hodiny:-O
3. Chuť
Byla FANTASTICKÁ! :yes:

Zobrazit 12 starších odpovědí

<3ohromny napad,myslim ze se to da pouzit i do nekterych salatu:-K:-K:-K:yes::yes::yes:

:yes::yes::yes::yes:

prima nápad:-O:-K<3

Prima :yes::yes::yes:

:-O:-O:-O:yes:

Pozerám ako puk...:-D

Tak toto mě zajímá:-)
Hrušek se neurodilo, trnek se usušila jedna sušírna, tj. 3q ovoce...
Synek říká, zkusme jerky...
No, než klasika, tak tady toto bude asi menší riziko...:yes::-)

Tématické fráze:
sušená kotleta, domaci susena kotleta, sušená kotleta recept, uzená kotleta recepty, uzená kotleta, susena kotleta recepty, recept na susenou kotletu, sušení uzeného masa, suseni uzeniny, sušené uzené maso recept, uzená kotleta recept, recept sušená kotleta, suseni kotlety, recept na sušené maso v sušičce, jak susit kotletu, recept sušena kotlety, uzene susene maso recepty, sušené maso z kotlety jak na to, uzené kotlety, sušené kotlety

Suroviny:
kotleta,

Přidat fotografie receptu