Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svižná kuřecí játra s kapary

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mojetara mojetara

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 181 kJ /
760 kcal
Bílkoviny62,65 g
Tuky42,18 g
Vláknina5,33 g
Cholesterol 1,69 g
Sodík 629 mg
Sůl1,51 g
Sacharidy31,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra očistíme od šlach, opereme a osušíme. Lžíci mouky smícháme s velkou špetkou kajenského pepře a játra v této směsi obalíme. Osolíme a opepříme. Nakrájíme nahrubo petržel, nadrobno cibuli a scedíme kapary. Krok 2: Na rozpáleném oleji játra osmahneme, asi tak 5 minut, aby byla opečená. Dáme stranou. Krok 3: Dáme vařit (dusit) rýži. Do vařící vody přidáme rýži v poměru 1 díl rýže a 1 a půl dílu vody a vaříme 5 minut, pak osolíme, přidáme oříšek másla, zakryjeme a na opravdu mírném ohni dusíme, aby rýže absorbovala veškerou vodu, tak asi 8 až 10 minut. Krok 4: Do pánve přikápneme olej, rozehřejeme a přidáme směs cibule, kapar a petržele. Osmahneme. Tak 4 minuty. Krok 5: Přidáme vývar a jakmile vše přijde do varu, přidáme ve 2 lžících vody rozmíchaný kukuřičný škrob a zakápneme sherry octem. Vše provaříme asi tak 5 minut. Pokud je omáčka příliš hustá, přidáme trochu vývaru nebo vody a pak chvilku ještě provaříme. Krok 6: Vrátíme do pánve játra, zakryjeme a prohřejeme. Krok 7: Podáváme s dušenou rýží.

Zveřejněno 22. 10. 2016

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svižná kuřecí játra s kapary

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rl3L

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svižná kuřecí játra s kapary

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rl3L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

<3to muze byt dobre,jen se chci zeptat jestli to neni prilis ostre?:-):yes:

nanny: Není, špetka kajenského pepře je jenom špetka! Ale za zkoušku bez kajenského pepře to jistě také stojí. A ten černý pepř je také jenom stopa chuti. Fakt to není nic, co by někoho odstřelilo.

Tématické fráze:
kuřecí játra, kuřecí játra recepty, játra na kaparech, kureci jatra recept, recepty s kapary

Suroviny:
játra kuřecí, cibule, kapary, ocet sherry, olej, vývar kuřecí, škrob kukuřičný, voda, mouka hladká, petrželka hladkolistá, pepř cayenský, sůl, pepř, rýže, máslo, sůl

Přidat fotografie receptu