Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panenka zapečená na italský způsob

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 538 kJ /
2 041 kcal
Bílkoviny162,20 g
Tuky148,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 650 mg
Sodík 1,19 g
Sůl2,97 g
Sacharidy13,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme vypotit. Krok 2: Maso odblaníme, nakrájíme na nudličky nebo medailonky, osolíme, posypeme kořením na pizzu a spolu s kolečky klobásy zprudka orestujeme na oleji dohněda. Krok 3: Maso odstraníme, rozložíme na dno vyššího pekáčku nebo zapékací misky a ve výpeku krátce opečeme osušený lilek, který poklademe na maso. Na každé kolečko lilku položíme kolečko mozzarelly a lístek čerstvé bazalky. Krok 4: Vše zalijeme šlehačkou, ve které jsme rozmíchali strouhaný parmazán (kolečka lilku by měla být pokryta touto směsí) a pečeme asi 40 minut v troubě předehřáté na 200°C.

Zveřejněno 27. 5. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka zapečená na italský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wj8m

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka zapečená na italský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wj8m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Dobrý den, recept vypadá moc hezky...s lilkem nemám žádnou zkušenost, můžete mi prosím napsat, jak dlouho se má lilek nechat vypotit? Děkuji a přeji příjemný den.

:-p;-):yes:

suzano, zkus to teď;-)

Diky moc za odkaz, asi jsem to spatne napsala do vyhledavace, ze mi to nic nenaslo :-D

Suzannko, je tu dobrý recept od Maris, je tam její krásná fotka i dvě moje...;-) V časopisech a kuchařkách se většinou dočteš, že zeleninu máš dusit hodinu - jenže pak je z toho kaše...:-( Asi to tak má být, ale já, stejně jako Maris dusím maximálně půl hodiny. Zkusím dát odkaz...
www.toprecepty.cz/recept/2498-ratatouille/

Eli, prosim te, az budes nekdy delat zminovane ratatouille (taky nevim, jak se to pise:-D), mohla bys sem dat recept i s fotkou? Jednou jsem to zkousela a byla to katastrofa, tak ze bych se nechala inspirovat;-) Verim, ze tvuj recept bude tisickrat lepsi nez ten z casopisu:yes:
Jinak co se tyce tohohle receptu...vypada uzasne a pritom uplne jednodusse:-O:yes:super

Elizo, další z tvých báječných receptů!:yes: A opět famózní fotky!;-)
Já lilek ráda a rodinku už jsem ho taky naučila jíst právě jako grilovaný s česnekem, takže použiju i tento recept a rozšířím jím náš jídelníček.:-p:-p
Bodík!:yes:

Aby to nevypadalo, že jsme nějací "lilkožrouti", je to zkrátka náhoda, tenhle poslední lilek přinesl manžel - když ho vidí, tak prostě neodolá :-) - chtěl, abych uvařila ratatouille (určitě jsem to napsala špatně, prostě "ratatuj", ale zbylo mi naložené maso, které jsem včera nespotřebovala, tak jsem si vybavila pokrm z jedné naší oblíbené restaurace (tam používali roštěnec) a zdá se, že si pochutnal ještě lépe.
Dám sem link na tu naši oblíbenou restauraci, třeba vás jídelníček inspiruje...:-) I když mám pocit, že tohle jídlo už na repertoáru nemají...

Já se klidně přiznám, že lilek taky nedělám, jednou jsem ho kdysi jedla, ale jeho chuť už si bohužel nepamatuju, tak koupím lilek a budu si jí muset oživit. Eli, ty ho používáš dost a já už na to nemůžu jen tak zírat a neudělat ho-prostě půjdu do něj:-!;-):-D

Eli, to je nádhera:-). Snad se k tomu lilku brzy dostanu:-S. Kouzelné fotky:-).
Posílám bodíka.:-!:-)):yes::yes::yes:

Konečně mám internet i na chatě a je to právě včas, abych Ti mohla pochválit další Tvůj nový receptík a poslat bodík:yes: Elizo, moc se mi to líbí:-)

Holky, já jsem naučila jíst lilek i svého konzervativního tchána. Začal tedy grilovaným, pouze očesnekovaným, teď neprotestuje na žádný způsob a dokonce ho vyhledává - tedy u mě, manželova maminka ho nedělá, není žádná experimentátorka a točí svých pár jídel dokola...;-) Hlavně musíte lilek nechat "vypotit" nejméně půl hodiny, raději déle, jinak to bude nerozžvýkatelná "guma". A česnekem rozhodně nic nezkazíte :-)!
Děkuji za pochvalu receptu a body...:-)

Páni, to vypadá krásně! Také mne začal lilek lákat, zatím jsem ho nedělala, ale po těch ukázkách, co se s ním dá dělat, určitě vyzkouším.Ukládám a bod :yes:

Tématické fráze:
ratatuj recept, zapečená vepřová panenka, vepřová panenka zapečená, recept na ratatuj, ratatuj, recept ratatuj, vepřové maso s lilkem, vepřová panenka s lilkem, panenka v parmazánu, recepty veprova panenka, panenka s parmazánem, vepřová panenka s parmazánem, panenka s lilkem, vepřová panenka s ratatouille, vepřová panenka po italsku, veprova panenka v parmazanu, panenka parmazán, zapecena veprova panenka recepty, vepřová panenka s ratatuj, vepřová panenka italsky

Suroviny:
panenka vepřová, klobása papriková, lilek, sýr mozzarella, sýr parmazán strouhaný, smetana ke šlehání, olivy, koření pizza, bazalka čerstvá, olej, sůl

Přidat fotografie receptu