Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 915 kJ / 4 282 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,45 g |
Tuky | 270,16 g |
Vláknina | 31,30 g |
Cholesterol | 887 mg |
Sodík | 332 mg |
Sůl | 0,98 g |
Sacharidy | 372,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřejeme troubu na 170°C. Dortovou formu (26 cm) vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem.
Krok 2: Do mísy prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva, cukr, sůl a vše promísíme.
Ve větším kastrolu rozpustíme máslo, přidáme kakao, zamícháme a přilijeme pivo. Krok 3: V misce lehce prošleháme vejce se zakysanou smetanou a vmícháme do máslovo-pivní směsi. Tuto tekutou směs přidáme do mísy se sypkou směsí a dobře promícháme, aby se vše spojilo v hladké těsto. Přelijeme do dortové formy a dáme péct na cca 40 minut. Zda je dort hotový, vyzkoušíme špejlí (vytáhneme ji čistou). Necháme úplně vychladnout. Krok 4: Na krém nakrájíme čokoládu na malé kousky a přidáme máslo. Smetanu zahřejeme tak, aby se skoro vařila a přilijeme ji na čokoládu s máslem. Necháme půl minuty stát a pak začneme míchat. Mícháme stále, dokud není všechna čokoláda rozpuštěná a hladká. Necháme zchladnout. Když směs vychladne, ale není ještě tuhá, přidáme trochu rumu a vyšleháme. Směs o několik stupňů zesvětlí a vypadá jako krém. Krok 5: Korpus seřízneme, naneseme krém a ze seříznuté části uděláme drobenku (jde to dobře rozemnout mezi prsty) a posypeme, jako třeba krtkův dort. Ozdobíme podle nálady - tady gumoví červíci.
Ve větším kastrolu rozpustíme máslo, přidáme kakao, zamícháme a přilijeme pivo. Krok 3: V misce lehce prošleháme vejce se zakysanou smetanou a vmícháme do máslovo-pivní směsi. Tuto tekutou směs přidáme do mísy se sypkou směsí a dobře promícháme, aby se vše spojilo v hladké těsto. Přelijeme do dortové formy a dáme péct na cca 40 minut. Zda je dort hotový, vyzkoušíme špejlí (vytáhneme ji čistou). Necháme úplně vychladnout. Krok 4: Na krém nakrájíme čokoládu na malé kousky a přidáme máslo. Smetanu zahřejeme tak, aby se skoro vařila a přilijeme ji na čokoládu s máslem. Necháme půl minuty stát a pak začneme míchat. Mícháme stále, dokud není všechna čokoláda rozpuštěná a hladká. Necháme zchladnout. Když směs vychladne, ale není ještě tuhá, přidáme trochu rumu a vyšleháme. Směs o několik stupňů zesvětlí a vypadá jako krém. Krok 5: Korpus seřízneme, naneseme krém a ze seříznuté části uděláme drobenku (jde to dobře rozemnout mezi prsty) a posypeme, jako třeba krtkův dort. Ozdobíme podle nálady - tady gumoví červíci.
Zveřejněno 31. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Halloweenský čokoládový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5zNY
Moje poznámka
Halloweenský čokoládový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5zNY
Nejnovější recepty
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 9 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Selská omeleta
Přidáno 2. 12. 2024 16:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marokánky III - cukroví
Panova před 21 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 30 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 35 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 52 minutami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 52 minutami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Buchta pro nečekanou návštěvu
1anoli1 před 2 hodinami
Francouzské brambory
Rinnes před 3 hodinami
Tématické fráze:
helloweensky dort,
haloweenský dort,
bozsky čokoládový korpus se zakysanou,
heloweensky dort,
hallowenský dort,
haloweenský dorty,
halloween sky dorty,
hallowinsky dorty,
recept na halowensky dort,
halowensky dort,
recept na hallowenský dort,
halloweenský dort černý,
halloveenský dort,
halloweenské pečení dortů,
halloweensky cukrovi,
haloweenský dort recept
Suroviny:
mouka hladká,
cukr přírodní,
prášek do pečiva,
sůl,
máslo,
kakao,
pivo černé,
vejce,
smetana zakysaná,
čokoláda hořká,
smetana ke šlehání,
máslo,
rum
Komentáře (1)