Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Aténská jehla

Hodnocení receptu je 5,0 (63×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 591 kJ /
1 336 kcal
Bílkoviny90,20 g
Tuky98,29 g
Vláknina9,83 g
Cholesterol 230 mg
Sodík 1,84 g
Sůl4,40 g
Sacharidy17,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso si nakrájíme na kostky a dáme do misky, kde máme připravenou 1 lžíci kořenicí směsi gyros a 3 lžíce oleje, promícháme s masem a necháme odležet, než si připravíme ostatní ingredience. Krok 2: Špek, papriky, žampiony a cibulku si nakrájíme na plátky - kolečka, cherri rajčátka jen na půlky. Krok 3: Všechno si střídavě podle chuti navlečeme na jehly(špejle) a zbylou kořenící směsí ještě potřeme. Krok 4: Na malém množství oleje jehly opražíme a chvíli i dusíme, aby bylo maso pěkně měkké a při tom opečené. Krok 5: Když je hotové, vyndáme ho na talíř a do šťávy přidáme všechny kousíčky ingrediencí, které nám zbyly z navlékání na jehly, necháme chvíli podusit, přidáme trochu mouky, kterou necháme zhnědnout a pak zalijeme vodou, abychom měli šťávičku na maso a chvíli převaříme - poléváme už na talíři, jsou krásně šťavnaté.

Zveřejněno 29. 5. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Není vůbec třeba cokoliv solit, protože kořenící směs gyrosu je slaná dost!!!

Recept mám z obalu od gyrosu, ovšem dost upravený a změněný-možná, že už to není jehla Aténská, ale Česká.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aténská jehla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NxnK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aténská jehla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NxnK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (37)

Slinky sa mi zbiehajú, len čo to vidím.Hneď to idem vyskúšať a udeľujem bodík.:-*:yes:

Moncik:Mončí, ano všechno je na pánvi, otáčí se to po chvílích, až je maso měkké a opečené;-)

Smím se zeptat-takže se nic nedělá v troubě, ale vše na pánvi?

Trochu jsem to obměnil.Peču to rovnou na pekáči a na okraj (zbytek) pekáče přídám pokrájené syrové brambory, které posyu řeckým kořením na brambory. Nemusím je tak vařit zvlášť
ahoj

Lucie(neregistrovaná), já děkuji, že jsi vyzkoušela a potěšilo mě, že chutnalo:yes:;-)

Tak jsem si to dnes ukuchtila k obědu a opravdu mňamka:-) a ta omáčka byla luxusní...

Dělala jsem na venkovní grilování a také super :-p

nádherně vyzdobený talíř a jídlo na něm jistě výborné ;-)

uz jsem ulozila,udelila bodik a urcite brzy vyzkousim....na chate zkusim na grilu....bude to urcite namka...:yes::yes::yes:

Holky já je tak dělám akorát je podleji ještě deckou smetany, jsou takové jemnější:yes::-*:-8

Holky zlatý, moc vám děkujiá za chválu, potěšili jste mne moc:-!U nás jsou špízy také ve velké oblibě.;-)

Bibi:-Kprávě pro toto mám topky ráda, vždy se tu najde kulinářská paráda;-):yes:. Špízy má moje rodina ráda, k vyzkoušení ukládám a 30.bodík posílám:yes:

Bibinko,bylo to výborné.:-pBohužel jsem finální fotku omylem vymazala.;-(

:-p:-p:yes:

Bibinko,bezvadný,je to moooc dobrý.Dávám bodíka a dnes dělám k obědu.:yes: Už podruhé.Všem moc chutná.:yes::-D:-D:-p

Tématické fráze:
co uvařit k obědu recepty, co lehkeho k obedu, něco lehkého k obědu, gyros recept na jehle, athenská jehla, jehla na gyros, gyros na jehle, co udělat k obědu, jak uvařit něco lehkého, lehké recepty k obědu, co uvařit k obědu, jehla, lehký oběd recept, špízy a jehly recepty, příprava gyrosu, recepty co k obědu, gyros recept na jehlach, jehla na maso, obedy recepty, jehla recept

Suroviny:
maso, špek, koření gyros, paprika, rajče cherry, žampióny, cibule lahůdková, mouka hladká

Přidat fotografie receptu