Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Opečené housky s houbami

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

HankaPu HankaPu

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 867 kJ /
924 kcal
Bílkoviny19,63 g
Tuky67,73 g
Vláknina39,73 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 161 mg
Sůl0,27 g
Sacharidy43,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Houby rozpůlíme, okořeníme a na oleji je smažíme tak dlouho, dokud nezačnou pouštět šťávu. Krok 2: Houby vyjmeme z pánve, přidáme zbylý olej a lžíci másla. Když se máslo rozpustí, přidáme česnek a za stálého míchání smažíme 1 minutu. Krok 3: Potom přidáme houby a smažíme dalších 5 minut, dokud houby nezměknou. Krok 4: Vmícháme zbytek másla, petrželku a pažitku. Pokapeme octem a okořeníme. Krok 5: Do misky rozdrobíme tofu, přidáme rostlinné máslo a pažitku a důkladně promícháme. Krok 6: Housku rozkrojíme a opečeme, namažeme jí směsí s tofu a poklademe houbami.

Zveřejněno 31. 10. 2016

Poznámka autorky HankaPu

Zdroj: Lehká chutná jídla

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opečené housky s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pjxQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Opečené housky s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pjxQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

moc pekna fotka a urcite jamy<3:-K:-K:yes::yes:

Čtu to potřetí a stále tomu nějak nerozumím - ty přepůlené houby osmažíš - vyndáš - osmažíš česnek - přidáš houby - dále smažíš atd. Má to nějaký důvod? Proč se ty houby neosmaží přímo na česneku, oleji a másle? Pustí vodu, takže přepálení česneku nehrozí. Pokud tedy jde o směs hub, které uvádíš v surovinách a ne jen o lišky, které jsou na obrázku.

HankaPu: Tak to ti závidím - u nás tak leda lišky dávají dobrou noc:-D

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
opecene lisky, opečené houby, recept na opečenou housku

Suroviny:
houby, olej olivový, máslo rostlinné, česnek, petržel, pažitka, ocet balsamiko, tofu uzené, máslo rostlinné, pažitka, sůl, houska

Přidat fotografie receptu