Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová focaccia se semolou

Tento klasický italský chléb skvěle chutná a voní po olivovém oleji. Do těsta přidáme preferment, díky kterému bude focaccia krásně nadýchaná. Zajímavou chuť jí dodají i brambory přidané do těsta.

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez 14 hodin kynutí

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez 14 hodin kynutí)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 001 kJ /
2 151 kcal
Bílkoviny62,48 g
Tuky36,20 g
Vláknina23,69 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,42 g
Sůl16,00 g
Sacharidy382,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: 12 hodin předem umícháme suroviny na preferment – nejprve ve vodě dobře rozmícháme trošku droždí, aby bylo v prefermentu rovnoměrně rozptýleno, teprve pak vmícháme mouku. Pak toto řídké těstíčko zakryjeme a necháme 12 hodin pracovat. Krok 2: K vykvašenému prefermentu přidáme ostatní suroviny (droždí opět předem rozmícháme ve vodě) a vymísíme těsto, které necháme 1-2 hodiny kynout. Krok 3: Plech na pečení dobře vymastíme olivovým olejem a vykynuté těsto na něj vyškrábneme. Naolejovanými prsty ho roztáhneme do požadovaného tvaru (pokryje téměř celý plech) a necháme asi půl hodiny odpočinout. Krok 4: Do povrchu zatlačíme olivy a půlená rajčátka řeznou plochou dolů, posypeme oreganem, bohatě pokapeme olivovým olejem a necháme dokynout. Krok 5: Pečeme asi 25-30 minut.

TIP: Jak připravit italskou focacciu

Zveřejněno 1. 11. 2016

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová focaccia se semolou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zwLq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová focaccia se semolou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zwLq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

To je nádhera, na tohle si nikdy netroufnu:-O:yes:

zizala, Jitkas, hosta: děkuji:-K

hosta: pročpak?:-O Není nějak složitá ani těžká (tvarování) - prostě placka:-D A opravdu jako obláček.

Mas ji nadychanou jako oblacek <3

Krása, úplně cítím tu vůni <3:yes:

Tématické fráze:
bramborová foccacia, brammborová focaccia, focaccie, focaccia z prefermentu, focaccia pekarnomanie, bramborova fokaciia, focaccia ze semolinové mouky, semolinovy kolac, bramborová focacia, bramborové focacica, focaccia v olivovém oleji, foccacia, brambovrová focaccia, recepty ze semoly, bramborove foccaccie

Suroviny:
voda, mouka hladká, droždí čerstvé, voda, brambory, mouka hladká, mouka semolinová, sůl, olej olivový, droždí čerstvé, olivy, rajče cherry, olej olivový, koření oregáno

Přidat fotografie receptu