Bramborová focaccia se semolou
Tento klasický italský chléb skvěle chutná a voní po olivovém oleji. Do těsta přidáme preferment, díky kterému bude focaccia krásně nadýchaná. Zajímavou chuť jí dodají i brambory přidané do těsta.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 001 kJ / 2 151 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,48 g |
Tuky | 36,20 g |
Vláknina | 23,69 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,42 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 382,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: 12 hodin předem umícháme suroviny na preferment – nejprve ve vodě dobře rozmícháme trošku droždí, aby bylo v prefermentu rovnoměrně rozptýleno, teprve pak vmícháme mouku. Pak toto řídké těstíčko zakryjeme a necháme 12 hodin pracovat.
Krok 2: K vykvašenému prefermentu přidáme ostatní suroviny (droždí opět předem rozmícháme ve vodě) a vymísíme těsto, které necháme 1-2 hodiny kynout.
Krok 3: Plech na pečení dobře vymastíme olivovým olejem a vykynuté těsto na něj vyškrábneme. Naolejovanými prsty ho roztáhneme do požadovaného tvaru (pokryje téměř celý plech) a necháme asi půl hodiny odpočinout.
Krok 4: Do povrchu zatlačíme olivy a půlená rajčátka řeznou plochou dolů, posypeme oreganem, bohatě pokapeme olivovým olejem a necháme dokynout.
Krok 5: Pečeme asi 25-30 minut.
Zveřejněno 1. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborová focaccia se semolou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zwLq
Moje poznámka
Bramborová focaccia se semolou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zwLq
Nejnovější recepty
Burger bulky
Přidáno před 20 minutami
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 3 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 6 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 1 hodinou
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 1 hodinou
Nejlepší marokánky
stepna před 2 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 3 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 4 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 4 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 4 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 4 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 4 hodinami
Domácí kmínový chleba
Aknytsirk před 6 hodinami
Tématické fráze:
bramborová foccacia,
brammborová focaccia,
focaccie,
focaccia z prefermentu,
focaccia pekarnomanie,
bramborova fokaciia,
focaccia ze semolinové mouky,
semolinovy kolac,
bramborová focacia,
bramborové focacica,
focaccia v olivovém oleji,
foccacia,
brambovrová focaccia,
recepty ze semoly,
bramborove foccaccie
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
voda,
brambory,
mouka hladká,
mouka semolinová,
sůl,
olej olivový,
droždí čerstvé,
olivy,
rajče cherry,
olej olivový,
koření oregáno
Komentáře (4)