Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené zelníky se slaninou

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 814 kJ /
912 kcal
Bílkoviny25,28 g
Tuky64,87 g
Vláknina14,05 g
Cholesterol 309 mg
Sodík 5,17 g
Sůl12,88 g
Sacharidy49,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze zelí vymačkáme vodu (tu vypijeme) a překrájíme ho. Slaninu pokrájíme na drobné kousky. Smícháme slaninu se zelím, vejcem a všemi přísadami. Krok 2: Umícháme těsto malinko hustější jako na bramboráky. Připravíme plech s pečícím papírem a potřeme rozpuštěným sádlem. Krok 3: Lžící klademe kopečky (použijeme kulaté vykrajovátko) a upravíme do placiček. Po krátkém zapečení placičky potřeme sádlem i shora. Pečeme ve vyhřáté troubě do zlaté barvy a do křupava.

Zveřejněno 4. 11. 2016

Poznámka autorky mika59

Před koncem pečení můžete posypat strouhaným tvrdým sýrem. Kdo by měl obavy, že to bude moc kyselé, tak zelí předem propláchne.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené zelníky se slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k0A6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené zelníky se slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k0A6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

dobrota :)

:yes::yes::yes: tohle jserm dělala asi před 10 roky na chalupě ještě jsem tam dávala česnek, moc nám to chutnalo, polovinu zelí propláchnu a polovinu jen vyždímám. Díky za připomínku dobrého a zapomenutého receptu :-K máš je moc krásné

Nevím čím to je, dělala jsem přesně podle návodu a placičky mám dosti kyselé 8-(

LLenule: Každé zelí je jiné, já jsem ho neproplachovala, a byly dobré. Myslím, že pro někoho bude lepší zelí propláchnout ale zase ztratí tu chuť. Zelníky jsou kyselejší, to není jako bramborák. Dopíšu to do receptu.;-)

Zobrazit starší odpověď

Mńam..mňam...ještě koupit zelí a jde se ne to:-D

Mňam-ukládám:yes::-p

<3:yes:

...prima technologie - nemusí se stát u pánve - pro mě lenocha úžasné. Musí to být dobré i kdyby nechtělo:yes:<3

Tom Beyk: Tome děkuji Tobě a taky všem...;-):-K

<3mnam,mnam:-K:-K:yes::yes:

:-K:-K:yes::yes:

Hezké zelné placky:yes:

Pekne, specham s prvnim bodem:yes:

Tématické fráze:
zelníky, zelníky z kyselého zelí, zelníky v pečené v troubě, zelníky recept, recept na zelníky, zelňiky pecene v troubě, zelňáky se slaninou, recepty zelníky, zelníky bez brambor, zelníky z kysaného zelí-recept, zelníky v remosce, zelníky bez sádla, zelniky top, zelné placičky z kysaného zelí se slaninou, kapustníky pečené, pečené zelí se se slaninou, staročeský zelnik na na plech, zelnaky se slaninou v troube, zelníky z kyselého kysané zelí, zelníky placky se slaninou

Suroviny:
zelí kysané, slanina anglická, vejce, cibule sušená, mouka hladká, strouhanka, mléko, sůl, kmín celý, pepř, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu