Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené filety z limandy obecné

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 546 kJ /
369 kcal
Bílkoviny30,38 g
Tuky26,46 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 907 mg
Sodík 348 mg
Sůl0,74 g
Sacharidy2,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filety z limandy obecné pokapeme olejem s česnekem, zakápneme šťávou z jednoho citronu a obalíme v trojobalu (do strouhanky přidám petrželku a špetku uzené papriky). Krok 2: Smažíme dozlatova na plechu s pečícím papírem v rozehřáté troubě nebo ve fritovacím hrnci. Podáváme se šťouchanými bramborami s cibulkou a ostřejší hořčicí.

Zveřejněno 5. 11. 2016

Poznámka autorky Ivace64

Ryba je moc dobrá, krásné bílé rybí maso.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené filety z limandy obecné

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z925

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené filety z limandy obecné

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z925

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

<3:yes::yes:

Ty mi dáváš, musela jsem si vyguglit, co že je limanda - "Limanda obecná (Limanda limanda nebo Pleuronectes limanda), česky jinak platýs limanda a lidově též citrónový jazyk nebo falešný mořský jazyk je druh původní evropské mořské ryby z řádu platýsů. Je to ryba jedlá a poměrně častá v pobřežních vodách severní Evropy někdy se zaměňuje s mořským jazykem, který ale žije v teplejších mořích." Mrknu se po něm, i když mám pocit, že už jsem ho snad připravovala, jenže to tady byla rybárna, ta u nás už dávno není :-(:-(, jinak:yes:

spagetka: je to strašně moc dobrá ryba:-K

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
ryba limanda, limanda, limanda recepty, limanda recept, pečená limanda, limanda ryba, recepty limanda, limanda drsná, ryba limanda recepty, platys limanda, limanda, ryba, limanda drsná recepty, recept na filet z candáta smazeny, limanda na česneku a rozmarýn, recepty z limandy, recept limanda, filety treska platyz kapary recepty, smažené filety, ryba limanda filety, smazene filety z tresky

Suroviny:
česnek, šťáva citronová, petrželka, sůl, vejce, mouka hladká, strouhanka, pečící papír

Přidat fotografie receptu