Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené filety z limandy obecné

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 546 kJ /
369 kcal
Bílkoviny30,38 g
Tuky26,46 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 907 mg
Sodík 348 mg
Sůl0,74 g
Sacharidy2,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filety z limandy obecné pokapeme olejem s česnekem, zakápneme šťávou z jednoho citronu a obalíme v trojobalu (do strouhanky přidám petrželku a špetku uzené papriky). Krok 2: Smažíme dozlatova na plechu s pečícím papírem v rozehřáté troubě nebo ve fritovacím hrnci. Podáváme se šťouchanými bramborami s cibulkou a ostřejší hořčicí.

Zveřejněno 5. 11. 2016

Poznámka autorky Ivace64

Ryba je moc dobrá, krásné bílé rybí maso.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené filety z limandy obecné

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z925

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené filety z limandy obecné

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z925

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Ty mi dáváš, musela jsem si vyguglit, co že je limanda - "Limanda obecná (Limanda limanda nebo Pleuronectes limanda), česky jinak platýs limanda a lidově též citrónový jazyk nebo falešný mořský jazyk je druh původní evropské mořské ryby z řádu platýsů. Je to ryba jedlá a poměrně častá v pobřežních vodách severní Evropy někdy se zaměňuje s mořským jazykem, který ale žije v teplejších mořích." Mrknu se po něm, i když mám pocit, že už jsem ho snad připravovala, jenže to tady byla rybárna, ta u nás už dávno není :-(:-(, jinak:yes:

spagetka: díky:-K

spagetka: je to strašně moc dobrá ryba:-K

Tématické fráze:
ryba limanda, limanda, limanda recepty, limanda recept, pečená limanda, limanda ryba, recepty limanda, limanda drsná, ryba limanda recepty, platys limanda, limanda, ryba, limanda drsná recepty, recept na filet z candáta smazeny, limanda na česneku a rozmarýn, recepty z limandy, recept limanda, filety treska platyz kapary recepty, smažené filety, ryba limanda filety, smazene filety z tresky

Suroviny:
česnek, šťáva citronová, petrželka, sůl, vejce, mouka hladká, strouhanka, pečící papír

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu