Suroviny
Porce: 1-2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 950 kJ / 466 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,43 g |
Tuky | 34,57 g |
Vláknina | 1,60 g |
Cholesterol | 544 mg |
Sodík | 439 mg |
Sůl | 1,02 g |
Sacharidy | 17,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na středním plameni rozehřejeme máslo a restujeme nakrájený žampion s nasekanou petrželkou. Pokmínujeme.
Krok 2: V plátcích toastového chleba vykrojíme libovolný otvor, tradičně zůstávám u kolečka. Na troše oleje chvilku pečeme z jedné strany, pak převrátíme.
Krok 3: Do otvoru v toastu dáme část osmaženého žampionu s petrželkou. Na žampionovou směs rozklepneme vejce. Mírně osolíme, přidáme trochu nasekané petrželky (nebo také ne) a pečeme tak 3 minuty, aby bílek ztuhl. Žloutek je ještě tekutý, takže opatrně. Podebereme toast špachtlí a pánev co nejvíce nakloníme, abychom do ní mohli toast rychle překlopit a překlopíme. Pečeme asi 2 minuty, což by mělo stačit, aby žloutek zůstal uvnitř ještě mírně tekutý. Pokud není, na chuti to nic nemění.
Krok 4: Ozdobíme překrojenými cherry rajčátky, špetkou petrželky, mírně podle chuti dosolíme a podáváme.
Zveřejněno 6. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Děravý toast s vejcem a žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5zB8
Moje poznámka
Děravý toast s vejcem a žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5zB8
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 21 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Tématické fráze:
děravý chleba,
žampiony na toust,
děravý toust s vejcem,
recept na deravy chleba,
toast s vejcem,
toustovač recepty,
tousty z toustovače recepty,
recepty na toastovy chleb s s vejcem,
toast vejce,
toast uvnitř s vejcem,
žampionový toast,
děravý chléb,
anglicky toast,
snídaně z vajec se žampiony - recept,
recept děravý chleba,
děravý chleba s vejcem,
děravý chlebs,
recept děravý chléb,
deravy chleba recept,
recept deravy chlebik
Suroviny:
chléb toustový tmavý,
vejce,
žampióny,
petržel,
kmín celý,
sůl,
máslo,
olej olivový,
rajče cherry
Komentáře (3)