Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Okurkový salát s koprem a cibulí

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mojetara mojetara

Snadný

Doba přípravy 10 minut + 24 hodin odležení

10 minut + 24 hodin odležení

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 752 kJ /
658 kcal
Bílkoviny0,97 g
Tuky0,17 g
Vláknina4,14 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9,61 g
Sůl24,00 g
Sacharidy162,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Salát si můžete podle chuti modifikovat. Červená cibule dá barvu okurkám i cibuli bílé, chcete-li mít zeleno-bílou variantu, dejte jenom bílou, nebo klasickou kuchyňskou cibuli, která je trochu ostřejší. Okurku nakrájíme na plátky, cibule na kolečka. Krok 2: Smícháme ocet s vodou, cukrem, solí, pepřem a mletými chilli vločkami. Krok 3: Okurku s cibulí naskládáme do sklenice, proložíme koprem, přidáme celou feferonku a zalijeme nálevem. Dáme vychladit do ledničky na několik hodin nebo ještě lépe přes noc.

Zveřejněno 8. 11. 2016

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Okurkový salát s koprem a cibulí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MVkG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Okurkový salát s koprem a cibulí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MVkG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

<3tak hadra to urcite neni delam podobne silna kolecka,ale jak jsou velke ty lzicky s tim octem?:-D;-)

nanny: běžná lžíce na polévku

Není to "hadra" ani po dni chlazení, a šťovíkové to taky moc není, jenom trochu ostřejší. Je to do sklenice 800 ml, takže octa tak akorát. A cukr to vyvažuje :-) Okurkový salát před jídlem taky dělám, ten klasický nejčastěji – a na ten okurky nekrájím, ale strouhám na plátky. Tenhle salát je něco mezi nakládanými okurkami a klasikou. Jenom se příště vykašlu na červenou cibuli, moc barví. Ale o tom už v úvodu mluvím.

"20 lžic octa":-?
Evidentně máte rád "šťovík" :-) Já bych měl křivou hubu jako, blahé paměti, ten přezrálý europoslanec za třešničky8-(
No, u nás se okurkový salát dělá až těsně před jídlem, že aby okurky nezměkly a nebyly jako "hadra"

Tématické fráze:
přezrálé okurky, okurkový salát s koprem, okurkový salát s cibulí, okurky s cibulí a koprem, recept na salát s koprem, přezráté okurky recept, okurky strouhane s koprem, odlezeni okurky, bramborový salát s koprem a octem, okurkovy salat skoprem, recepty z přezrálých okurek, bramborový salát s koprem a okurkou, salat z okurky s cibuli, lehky okurkový salat do sklenic, salát z okurek s koprem s octem, přezrálé okurky recept, okurkový salát s cibulkou, okurkovy salát s koprem a cervenou cibulí

Suroviny:
okurka čerstvá, cibule červená, cibule bílá, kopr čerstvý, ocet, voda, cukr, sůl, pepř mletý, feferonka, vločky chilli

Přidat fotografie receptu