Sádlo z trouby bez míchání
Sádlo znovu získává na své oblíbenosti v české kuchyni. Není divu, jeho využití je všestranné. A zároveň, jak je známo, tuk nosí přece chuť. Pusťte se i vy do domácí přípravy škvarků neboli moravského müsli.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 112 842 kJ / 26 970 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,00 g |
Tuky | 2 970,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 2,70 g |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na dno dostatečně velkého kastrolu nebo vysokého pekáče nalijeme trochu vody. Sádlo nakrájíme na pravidelné kostičky a vhodíme do připravené nádoby s vodou.
Krok 2: Hrnec se sádlem vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a necháme péct bez přikrývání. Není potřeba míchat.
Krok 3: Po třech hodinách můžeme část vypuštěného sádla odebrat a škvarečky dopéct do požadované barvy.
Krok 4: Pak scedíme i zbytek sádla a přelijeme ho do přichystaných suchých nádob. Vřelé škvarečky nasypeme do čistých, suchých zavařovaček a zavíčkujeme - jak chladnou, víčka se (v drtivé většině případů) chytnou.
Zveřejněno 18. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sádlo z trouby bez míchání
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ogE3
Moje poznámka
Sádlo z trouby bez míchání
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ogE3
Nejnovější recepty
Jarní, levná vajíčková pomazánka
Přidáno před 1 hodinou
Hrášková polévka s lososem a slaninou
Přidáno před 1 hodinou
Pomalu pečené vepřové v mrkvi
Přidáno před 23 hodinami
Zapečená brokolice
Přidáno 12. 3. 2025 16:02
Halušky s peperonatou
Přidáno 12. 3. 2025 14:02
Krkonošské sváteční škubánky
Přidáno 12. 3. 2025 13:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
gatear před 1 hodinou
Mušle s kokosovým mlékem a čerstvým pepřem
Radek2112 před 1 hodinou
Kapustový prejt
Stepkavera před 2 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Sahula před 2 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
lendlova.j před 2 hodinami
Africké kuře
Tommyk před 2 hodinami
Pikantní špecle se slaninou a rajčaty
Lucie1001 před 3 hodinami
Vepřové nudličky podle Milana
agsk1 před 4 hodinami
Kuřecí "čína" se zelím
Horskadana před 4 hodinami
Žampionová omáčka
Ashelin před 5 hodinami
Tématické fráze:
škvaření sádla v troubě,
skvarene sadlo v troube,
sádlo škvařené v troubě,
škvaření sádla,
domácí sádlo v troubě,
skvareni syrového sádla,
sadlo,
škvaření sádla s mlékem,
škvařeni sadla v v troubě,
domácí škvařené sádlo v troubě,
škvarky v troube,
domácí sádlo z trouby,
jak zavařit sadlo,
škvařené sádlo z trouby,
jak se dělá sadlo,
škvarky dělané v troubě,
škvarky z trouby,
škvaření sádla v pomalém hrnci,
skvareni sadla a mleko,
škvaření syrového sádla v troube
Komentáře (19)