Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládovo-jablečný moučník

S podzimem pomalu přichází sklizeň jablek, ze kterých nejčastěji připravujeme různé moučníky, které pohladí naše chuťové pohárky. Spojení čokolády a jablek je opravdu dokonalé a vykouzlí úsměv na tváři.

Hodnocení receptu je 5,0 (46×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby odležení v lednici

80 min (50 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby odležení v lednici)

Suroviny pro 1 plech

Forma o průměru 28-30 cm nebo menší plech s vyšším okrajem o rozměrech 30x20 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie35 083 kJ /
8 385 kcal
Bílkoviny90,90 g
Tuky511,32 g
Vláknina49,50 g
Cholesterol 1,93 g
Sodík 1,08 g
Sůl3,01 g
Sacharidy788,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Formu vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Krok 2: Nejprve připravíme korpus. Vejce vyšleháme s cukry, poté přilijeme rum a olej. Mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme do vajíček. Přidáme špetku soli a kakao. Vše vyšleháme do hladka. Krok 3: Těsto vlijeme do formy a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na cca 30 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do korpusu a po vytažení musí být suchá, bez drobečků. Hotový korpus dáme vychladit. Krok 4: Jablka zbavíme jadřince, oloupeme, nahrubo nastrouháme do kastrůlku, přilijeme vodu, rum a vsypeme cukr. Vaříme doměkka. Krok 5: Jablka rozmixujeme tyčovým mixérem, vmícháme máslo a čokoládu. Zahřejeme a necháme vše rozpustit. Odstavíme a necháme vychladnout. Krok 6: Korpus rozřízneme podélně na poloviny, spodní opět upevníme do formy a horní díl rozdrobíme najemno do jablečné směsi. Vše důkladně promícháme a naneseme na korpus. Dobře uhladíme. Krok 7: Vložíme do lednice alespoň na hodinu a pak zalijeme čokoládovou polevou. Tu připravíme tak, že ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu s máslem a olejem. Krok 8: Nejlepší bude, když moučník vrátíme do lednice a do druhého dne jej necháme uležet. Ale postačí i tak 3-4 hodiny.

Zveřejněno 21. 11. 2016

Poznámka autorky 1974andrea

Množství je uvedeno na formu velkou cca 28-30 cm nebo menší plech s vyšším okrajem 30x20 cm.

Inspirovala jsem se na webu coolinarika.com.

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.cz/ .

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládovo-jablečný moučník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ogN3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládovo-jablečný moučník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ogN3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Opravdu skvostný recept a nádherný moučník :yes:

Marie Svarcova: Díky, Maruško :-K

:-)<3:yes::yes: pěkný recept i provedení :-K

Eva S.: Děkuji za vyzkoušení a zprávu :-K

U nás všem velmi chutnal <3 výborný nápad jak zpracovat jablka :yes:

Jelikož mi zbyly po Vánocích jablka, tak jsem tenhle dortík včera upekla. Do jablíček jsem ještě kromě korpusových drobků přidala i lžíci sekaných ořechů. Měla jsem jen 5 jablíček, takže není tak vysoký. Doporučuji sundat formu a dát polevu až na druhý den ! Trošku se to začalo rozcházet , když jsem ji po hodině chtěla sundat. Tak jsem toho nechala a dala to pořádně vychladit do rána. Jinak je výborný šťavnatý a určitě dlouho nevydrží !<3

1974andrea: Vůbec není pracný a to, že se to začalo rozcházet je moje chyba, ale nerozpadlo se to, protože jsem toho okamžitě nechala. :yes:Ráno šla forma lehce sundat, pak jsem dala polevu i dokola ! Dala jsem smetanovou hebkou polevu - tady je někde recept.Ta je na takové moučníky podle mne nejlepší, dobře se krájí a neláme se.:yes:

Zobrazit starší odpověď

Včera jsem pekla a úžasný. Ubrala jsem polovinu cukru, jak u korpusu, tak u náplně a byl perfektní :-)

Pati.baby: Jsem ráda, že se povedl a chutnal. Díky za zprávu :-K

Jednoduchý a moc chutný dortík :)

oriental.dancer: Díky :-K

Vyborny moucnik:-K. Jen jsem ubrala trochu oleje v korpusu a nahradila trochou vody, rum jsem vynechala uplne. Je to vlacny a lehky moucnik do zaludku. A vypada uzasne "uhledne" presne jako na fotce.:yes:

Amina: Tak to jsem ráda, že jste s receptem spokojena, díky za vyzkoušení a zprávu ;-):-K

<3:yes:

Tak dnes došlo na vyzkoušení tohoto receptu - a skutečně velká čokoládová lahoda :-8, doporučuji - celkem jednoduché na přípravu a velmi dobré. Pouze jsem udělala trošilinku jinou polevu - hebkou čokoládovou (smetana + čokoláda) :yes:.

kamila29: Polevu určitě můžete udělat takovou, jaká Vám vyhovuje. Díky za zprávu a realizaci ;-):-K

Vynikající, ten krém chutná jak jablková pěna, rozhodně bude častěji děkuji za recept.

libuses: Jsem moc ráda, že u vás chutnalo. U nás taky moc ;-) Děkuji za zprávu :-K

Je to moc hezké , zkusím přes týden upéct.

:yes::yes::yes: nádhera jako vždy

Hodně lákavé:-D:yes:

Tématické fráze:
jablecny moucnik, čokoládový moučník, moučník s jablky a čokoládou, nejlepší jablečné moučníky, jablečné moučníky, nejlepší jablečný moučník, moucnik s jablky, moučniky s čokoládou, nejlepší moučník, čokoládovo jablečný dort, cokoladovo jablecny moucnik, moucnik s cokoladou, moučníky s jablky, čokoládový moučník s jablky, čokoladove moučníky, jablečný čokoládový dort, recepty na jablecne moucniky, recepty moučníky s jablky, čokoládový jablečný moučník, recept na jablečné moučníky

Suroviny:
vejce, cukr krupice, cukr vanilinový, olej rostlinný, rum, mouka hladká, kakao holandské, kypřící prášek do pečiva, sůl, jablko, voda, cukr krupice, rum, čokoláda hořká, máslo, čokoláda hořká, máslo, olej

Přidat fotografie receptu