Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory zapečené s prejtem

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 948 kJ /
1 900 kcal
Bílkoviny64,34 g
Tuky125,59 g
Vláknina25,80 g
Cholesterol 1,02 g
Sodík 4,32 g
Sůl10,42 g
Sacharidy116,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Syrové brambory oloupeme, pokrájíme na plátky cca 1-1,5 cm a promícháme s uzenou paprikou. Krok 2: Na dno pekáčku dáme vrstvu pokrájeného prejtu. Na pokrájený prejt položíme plátky brambor a na ně pokrájíme cibuli. Znovu opakujeme vrstvení, prejt, brambory, cibule a dokola. Poslední vrstvu končíme brambory. Uhladíme a zalijeme vejci smíchanými se špetkou uzené papriky. Krok 3: Dáme péci do rozehřáté trouby na 180 stupňů na cca 15 minut a pak dáme ještě na pár minut na program "gril" a pečeme do křupavé kůrčičky a dozlatova tak, aby byly brambory měkké. Podáváme s kysaným zelím nebo s Moravankou.

Zveřejněno 24. 11. 2016

Poznámka autorky Ivace64

Nemastíme, moc nekořeníme, prejt pustí šťávu a je již ochucený. Brambory jsou chutné, chutnaly nám víc, než klasika brambor, prejt, zelí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory zapečené s prejtem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gWYY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory zapečené s prejtem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gWYY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Robím niečo podobné s tlačenkou, recept je v alternatívach pod receptom. Je to dobré jedlo, a to, ako rýchlo zemiaky zmäknú, závisí aj od odrody a od toho, či sa pečú zakryté alebo odkryté. ;-)

tak nevim, ale upect brambory tluste 1-1.5 cm za 15 min. za teploty 180 se podari asi malokomu...
nakrajel jsem je na 0.5 cm a po 20i minutach byly stale syrove. navic na fotkach vidim rajce, petrzelku, okurku a v receptu o tom ani zminka....nekdy mam dojem, ze tyhle recepty vymyschli nejakej robot, ale ten by snad ani takovehle kiksy neudelal....

austerlitz: v receptu JE zmínka o Moravance - a okurka, kousek papriky a cibulky jsou nepochybně z této naložené zeleniny. Ale souhlasím s tím, že bych na takovouto úpravu použila brambory předem uvařené, tak jako Tejaja v receptu s tlačenkou:-)

:yes::yes::yes:<3

Tématické fráze:
zapečený prejt, prejt s bramborem, zapečené brambory, zapeceny prejt se zelim, zapeceny prejt s bramborem, recepty s prejtem, prejt s brambory, zapečený brambory, zapečený prejt s bramborama, zapeceny prejt s bramborami, zapečený prejt se zelím a brambory, zapeceny prejt s brambory a zelim, zapečené brambory s prejtem a zelím, brambor prejt se zelím, brambory s prejtem a zelím, zapečený prejt se smetanou, zapečený prejt se zelím a bramborem, zapékané brambory s prejtem, brambory recept, zapečený prejt zelí a brambory

Suroviny:
brambory, prejt, cibule, vejce, paprika sušená uzená, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu