Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotové lívanečky s karamelovým jablkem

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 188 kJ /
1 001 kcal
Bílkoviny21,08 g
Tuky38,64 g
Vláknina6,80 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 211 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy138,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílky se solí vyšleháme do polotuha. Přidáme cukr a vyšleháme do tuha. Zašleháme jeden žloutek po druhém. Následně olej a nakonec opatrně mouku s xantanem. Krok 2: Na pánvi rozetřeme pár kapek ghee, nebo oleje. Necháme mírně nahřát a tvoříme lžící lívanečky. Velmi opatrně je smažíme na malém ohni po obou stranách. Krok 3: Oloupané jablko nakrájíme na kostičky. V rendlíku zkaramelizujeme lžíci cukru do lehce zlatava. Přihodíme jablko, promícháme a pod pokličkou necháme chvilku dusit, než nám změkne.
Sundáme z plotny, přidáme máslo a skořici, a nakonec vmícháme javorový sirup. Krok 4: Smetanu se skořicí a stévií vyšleháme do tuha.
Na lívanečky naneseme jablka a dozdobíme šlehačkou a špetkou skořice.

Zveřejněno 30. 11. 2016

Poznámka autorky srettka

Tedy ta šlehačka se skořicí by se dala jíst sama ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotové lívanečky s karamelovým jablkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XBDW

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotové lívanečky s karamelovým jablkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XBDW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Moc pěkné :yes::yes:

Vypadají skvěle:yes:, jen nevím co je to xantan:-8

Irrena: Našla jsem vysvětlení, tak jsem zkopírovala :-)
xanthanová guma je jemný prášek získaný kvašením cukru. Funguje dobře jako zahušťovadlo, stabilizátor emulzí, kondicionér a zvlhčující látka. Používá se pro zvýšení stability emulzí, mírně zvyšuje viskozitu.

Tématické fráze:
livanecky bez mléka

Suroviny:
vejce, cukr, olej, mouka bezlepková, sůl, jablko, cukr, sirup javorový, máslo, skořice, smetana ke šlehání, skořice, stevie

Přidat fotografie receptu