Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík s vepřovými výpečky na černém pivu

Králičí maso je skvělé, pokud se při úpravě nevysuší. Aby se tomu tak nestalo, je skvělá volba doplnit králíka tučným kouskem vepřového. Získáte šťavnatou pečínku. Doplňte ji kysaným zelím a bramborovými knedlíky, bude to výborný oběd.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min cca 130 minut

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava, cca 130 minut)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 197 kJ /
2 676 kcal
Bílkoviny190,59 g
Tuky191,69 g
Vláknina23,74 g
Cholesterol 720 mg
Sodík 483 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy40,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibule a česnek nakrájíme nadrobno a společně s kořením dáme do velkého pekáče. Plecko naporcujeme na větší kusy a všechno maso osolíme. Vložíme k cibuli, posypeme kmínem a poklademe kousky sádla. Krok 2: Podlijeme pivem, vývarem a přiklopené vložíme do trouby vyhřáté na 165 °C na 70 minut. Krok 3: Poté víko odstraníme, teplotu zvýšíme na 200 °C a za občasného polévání výpekem dopékáme doměkka a na barvu. Krok 4: Podáváme s bramborovým knedlíkem a se zelím.

Zveřejněno 2. 12. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík s vepřovými výpečky na černém pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AEnz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík s vepřovými výpečky na černém pivu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AEnz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

:-) Parádně uvařeno<3:yes::yes::-K

Marie Svarcova: Maruško,děkuji😍U nás už králík delší čas nebyl.Ty z obchodu jsou v poslední době hrozné zdechlinky😐

Dagmarak: Jsem ráda,že recept zaujal:-8Děkuji:-KTu svíčkovou z domácího králíka bych si dala hned:-Q

Takto připravovala králíka moje babička, byl vždy výborný. Dnes jsem přivezla domácího, tak půjde půlka s bůčkem upéct, k tomu zelí a br knedlík a z druhé půlky uvaříme svíčkovou. Taky dobrota. Děkuji za recept. ;-)

Petaja: Moc děkuji za fotky a komentář:-KVelice mě to potěšilo:-8

Včera jsem upekla králíka, držela jsem se tohoto receptu. Ke králičímu masu jsem přidala bůček bez kosti. Dělala jsem s domácím bramborovým knedlíkem a zelím. S dovolením přidávám foto. Děkuji za recept:-K, opravdu moc dobré :-).

kimlo: Krásně nafocené jídlo i komentář mě velice potěšily:-8Moc děkuji:-K

Uvarené, zjedené, výborné! Vďaka za recept!

Gabi1: Děkuji za hezkou fotku a komentář:-KMoc mě to potěšilo:-8

Dnes jsem pekla :yes: a přidala fotečku. Králík není vůbec suchý. Určitě jsem tento recept nedělala naposledy. :-8

:yes:

<3:yes:

:yes::yes::yes:

Právě naopak, já bych dala ještě bůček, králík je dost suchý. Díky za inspiraci.

Všem děkuji:-8:-K

rihana: :-Kcasino: :-KKrálíka většinou peču společně s dobře prorostlým bůčkem,ale tentokrát nebyl...:-8

Já teda nevím aléééé...Když už králíka,tak prostě králíka a né do toho míchat vepřové. Ale proti gustu . . . .

cekrops:
Jak píše rihana: :yes:
Jednak je ušák dost "suchý" a druhak ho taky "nastavujeme" kusem prasete:-)

Pěkné, chutné:-D:yes:lákavé už z fotky:-)

<3<3Neco takoveho varivala moje babicka a bylo to strasne dobre.:-K:yes::yes:

Tématické fráze:
králík recepty, kralici výpečky, vepřové výpečky, plecko na černém pivu, králik na černém pivě, recepty z kralika, králík bůček na pivu, kralil s buckem ma cernem. pive, vepřové výpečky na pivu, králík na pivu s bůčkem, králík bůček pivo, králičí nohy s buckem a zelim, králíci plecko, plecko na černém na pivu, vepřové výpečky na černém pivu, recept na kralici plecko, vepřové ála králík, výpečky na pivu, králík na černém pivu, králík recepty na černém pivě

Suroviny:
plec vepřová, sádlo vepřové, vývar masový, kmín celý, cibule, česnek, bobkový list, koření nové koření, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu